Noodkreet van een mantelzorger: ‘Ik kan niet meer”

hoe nu verder?

Wij ontvangen heel vaak de meest uiteenlopende oproepen en berichten in onze mailbox. Veel daarvan delen wij in de daar op volgende dagen of weken. Maar soms krijg je een bericht waarvan je weet: Dit moet meteen gedeeld worden. Soms is de zorg voor een dierbare namelijk zo zwaar, dat je er  geen heil meer in ziet. Dan is het fijn om steun en tips te krijgen van ervaringsdeskundigen op dit gebied: mantelzorgers.

Lees hieronder de noodkreet van Annelies:

Ik weet het niet meer. Ben 50 jaar. Doe al 30 jaar mantelzorg. Voor alleen wonende moeder. Ben 3 jaar geleden zelf getroffen door borstkanker. Alles gehad. Operaties. Bestralingen en chemo. Werk zelf nu weer 40 uur per week. Het is zwaar. Heel zwaar. Mijn moeder blijft aandacht vragen. Doe dit doe dat. Ik kan niet meer. Wat nu?

Ik vind dit een behoorlijk heftig bericht en verzoek iedereen die ooit in hetzelfde schuitje gezeten heeft  – of op een andere manier advies kan geven – om vooral onder dit bericht te reageren. Annelies heeft dringend hulp nodig!

* Om privacy redenen hebben we een fictieve naam genoemd.
Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Beste ‘collega’ mantelzorger. Het valt niet mee om te doen, maar vraag hulp. Schakel iedereen in die je maar kan bereiken. Zeg het tegen familie en vrienden, vraag of ze alsjeblieft willen helpen, zodat zij jou kunnen ontlasten. Geef het aan bij de huisarts van je ma, de casemanager (als die er is). Zoek respijtzorg, vrijwilligers (buurtzorg, zonnebloem, rode kruis). Bel met het platform van Alzheimer Nederland, een maatschappelijk werker. Anyone. Dit kan je in je uppie niet dragen. Je hebt al zoveel bagage op je schouders. Ik weet, het klinkt allemaal erg makkelijk, dat is het natuurlijk niet. Maar wees niet bang of te trots om tegen iedereen die het maar horen wil te zeggen dat je het niet meer trekt. Misschien ook zelfs tegen je moeder. Als je daar maar bij zegt dat je op zoek bent naar een oplossing, eentje die voor allebei goed is. Heel veel kracht, liefde en steun gewenst!

  2. Wanneer een zorgvrager veel van je vraagt en van je verwacht is de kans groot dat je over vele grenzen gaat. Je wilt geen ruzie, je wilt helpen en ondertussen wordt het vinden van een halt steeds lastiger. Het vinden van een nieuwe balans kost energie en dat heb je nu niet meer. Een vicieuze cirkel ontstaat en om daar weer uit te komen is hulp vragen wenselijk. Als je wilt mag je me bellen. Ik ben ervaringsdeskundige en begeleid mantelzorgers die (over)belast zijn beter om te gaan met hun energie zodat zij met meer balans werk en privé kunnen combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top