skip to Main Content

No 81|#MAM #SUPERSEXY #ADELHEIDROOSEN

Jottum. Nog een foto gevonden Mam. Jij, je zus Adele en je vader. Rokend bij de voordeur. Vandaag ga ik alle boeken naast je bed ‘uitwapperen’. Want vorige week vond ik in ‘De geschiedenis van Napoleon’ jouw portretfoto als boekenlegger. Je was nooit gul met het tonen van foto’s uit je jonge jaren. Als kind vond ik dat heel jammer maar als ik jou en je zus zo op de foto zie, heb ik een vermoeden waarom je ons bijna niets toonde; jullie zien er uit als ontluikende beeldschone bloemen.

Elegant, een tikje flirterig en ook verlegen, vaak rokend of met een glas, en bijna altijd omringd door mannen. Kortom, super sexy. Je twee dochters, voedde je in de tegenovergestelde richting op. Zoiets moet je overweging zijn geweest om nooit met ons door je fotoboeken te bladeren. Die opvoeding heb je met militair gezag voltrokken, maar je bent er toch niet in geslaagd Mam. Ik verzette me tot op het bot, ik had je aard al geërfd. Sinds je in het zorghuis woont, banjeren we samen met fladderende broekspijpen door de gangen van je huis en flirten we met ieder die ons passeert. Jij bent veruit de Koningin van het bal want jij kijkt bij het passeren ook altijd nog even om met; ‘Goh, die meneer ken ik helemaal niet, heb jij die vandaag meegebracht?’ vraag je dan. ‘Nee Mam, da’s sinds gister je nieuwe buurman’. ‘O, dan moet ik hem even zijn naam leren…’, zeg je, en je breekt je los uit m’n arm, schuifelt terug en roept: ‘Meneer, meneer, even wachten, want hoe is uw naam gedaan?’. En dan ben je meestal een half uurtje bezig. Ik stort me ondertussen op je boeken en bij elke foto voel ik hoe gretig mijn ogen naar het beeld kijken en altijd trekt er een zachte lach over m’n gezicht. Jij, m’n mam, en dan die kokette houding. Hoe mooi je was en nog bent. En ook zie ik in jou een vrouw, die niet van nature het moederschap beheerste. Het lijkt alsof het je heeft vervreemd van jezelf. Terwijl ik met je boeken wapper, en jij flirt met de nieuwe buurman Leroy, moet ik hier even over nadenken…

Adelheid Roosen

juni 2018

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X