Nieuw gezicht op Mantelzorgelijk: Krista Okma!

Vandaag hebben we mooi nieuws: de redactie van Mantelzorgelijk wordt uitgebreid met een vaste gastblogger. Van harte welkom, Krista Okma! Misschien heb je al eerder een blog van Krista gelezen op onze site, misschien kwam je haar tegen op televisie of stuitte je op één van haar artikelen via social media. Wij plaatsen haar stukjes al regelmatig door, zo goed vinden we ze!

En nu gaan we echt samenwerken. Vanaf deze week gaat Krista op regelmatige basis bloggen voor Mantelzorgelijk – over haar leven als werkende moeder van drie en haar leven mantelzorger van de jongste, haar gehandicapte dochtertje Kate (4). 

141029-UC-DUIC-fotoKristaOkma1Hoog tijd dus voor een persoonlijke kennismaking!

Krista Okma is opvoedadviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut. Ze heeft ruim vijftien jaar werkervaring als pedagoge in uitvoerende, management- en onderzoeksfuncties. Zij is gepromoveerd in de ontwikkelingspsychologie met een onderzoek naar de belevingswereld van (pleeg)kinderen. Haar expertise ligt op het gebied van trainen en ondersteunen van beroepskrachten en ouders bij vragen over (zorgintensief) opvoeden. Krista is een veelgevraagd spreker op congressen en symposia, en verschijnt regelmatig in de media.

Thuis is Krista moeder van 3 kinderen van 8, 7 en 4 jaar. Haar dochtertje Kate (4) heeft het zeldzame Pitt Hopkins syndroom, en is lichamelijk en mentaal gehandicapt. In haar studeerkamer schrijft Krista met veel plezier kinder- en opvoedboeken. Zij is auteur van de succesvolle boeken ‘Oei, er klopt iets niet…’ – een handboek voor ouders van kinderen met een lichamelijke en/of mentale beperking, en ‘de Opvoedachtbaan’- een boek vol tips en positieve adviezen over opvoeden (voor alle ouders). Haar meest recente boek is ‘Minipubers!’ – een survivalgids voor alle ouders van kinderen van 6-12 jaar.

Over de dingen ‘waar haar wenkbrauwen van omhoog gaan’ schrijft Krista blogs  Bijvoorbeeld over haar Nieuw Samengestelde Gezin met Hoofdletters.  Een nogal internationaal gezelschap (Krista is ‘oer-Hollands’, haar man Amerikaan en haar ex-man Israëlisch) waarin geen enkel kind hetzelfde ‘setje’ ouders heeft. Of over de intensieve, maar ook bijzondere, momenten met haar gehandicapte dochtertje Kate. Haar blogs gaan over alle ontroerende, grappige en soms ook frustrerende situaties thuis, maar ook over dingen die opvallen in de media of gewoon simpelweg op straat. Inspiratie genoeg!DSC_0298

Morgen lees je Krista’s volgende blog op Mantelzorgelijk!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top