skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Niet lekker van vaccinatie

Afgelopen weekend heeft mijn vrouw haar tweede vaccinatie mogen ontvangen. Helaas was mijn vrouw hier net zo als bij de eerste vaccinatie de volgende dag niet lekker van. Een paar dagen geleden wilde mijn vrouw nergens naar toe, en wilde eigenlijk even alleen thuis zijn. Zo had mijn vrouw de ruimte rustig te rommelen. Nadat ik een paar uurtjes was weggeweest kwam ik thuis in een chaos in huis en bij mijn vrouw. Ze had een poging gedaan haar bed te verschonen, een was te draaien en de vaatwasser uit te ruimen. Meteen weer het schakelen in je hoofd: Rustig blijven, niet laten merken dat je schrikt en wat je ziet.. Open belangstelling en de situatie aanvoelen. Nadat de rust een beetje terug was bij mijn vrouw zijn we samen aan de onderhandeling gegaan. Mijn vrouw zet een lekker kopje koffie en namen een paar minuten de tijd. Als ruil zou ik het bed verschonen en het huis etc. doen en hierna mijn vrouw douchen. Gelukt. Ik bemerk bij mij zelf dat ik dan echt energie en ruimte in mijn hoofd te kort kom.

Deze week heb ik contact gehad met een stichting om ” Cliëntondersteuning ” te vragen. Wat een gevecht alvorens tot de persoon welke ik aan de telefoon had door te dringen. Ik wil graag advies en ondersteuning tijdens het traject WLZ aanvraag. Waar moet ik op letten, wat betekend het financieel, hoe regel ik de zaken als ik thuis achterblijf. Vooraf informatie inwinnen. Nee, ik kon weer bellen als mijn vrouw daadwerkelijk is geplaatst. Dat is voor mij als mosterd na de maaltijd. In het gesprek bleek dat het ontzettend druk is bij de cliëntondersteuners. Gevolg een lange wachtlijst. Zo kwam ik er in het gesprek ook achter dat kleine vragen wel snel in behandeling mogen worden genomen. Zo kreeg ik een ingeving mijn vraag “Kleiner” te maken. Als ik maar binnen ben was mijn gedachten. En dat is gelukt. Hierna werd het zelfs een fijn gesprek met compassie naar mij toe. Op korte termijn krijg ik een uitnodiging voor een eerste gesprek.

Zoals ik eerder schreef heeft mijn werkgever een ontslagvergunning aangevraagd bij de UWV. Ik ben langer dan twee jaar ziek. Omdat ik de vaststellingsovereenkomst weigerde te tekenen zoals deze mij werd aangeboden en ik ook gelijk in kreeg, heeft mijn werkgever de vergunning aangevraagd en gekregen. Er moest nu rekening gehouden worden met onder andere de wettelijke opzegtermijn. Afgelopen 1 mei is deze termijn afgelopen dus is mijn werkgever ex-werkgever geworden. Ik kan van alles schrijven hoe ik het ervaar en van denk, het heeft geen zin. Mijn ex-werkgever zal tevreden zijn zoals het in al de jaren is aangepakt. ( cynisch )

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X