Doe die neus eens af #mimakkus #dementie

Doe die neus eens af!
Mevrouw Lus is al vanaf de eerste ontmoeting niet gecharmeerd van miMakker Sophie. “Ga weg!” is iets wat ze vaak naar Sophie roept. Of: “Doe die neus eens af!” Op welke manier Sophie ook reageert, mevrouw gaat alleen maar harder mopperen. Toch heeft Sophie in de loop van de tijd wel eens een hand van mevrouw gehad en wordt Sophie met regelmaat uitgezwaaid wanneer ze weer gaat. Maar oh wee wanneer Sophie per ongeluk te dicht bij mevrouw in de buurt komt. De boze blikken zijn dan genadeloos en het “ga weg” klinkt snerpend schel.
Vanmorgen zit Sophie naast mevrouw Tros. Mevrouw Lus zit ook aan de tafel en kijkt toe. En ineens hoort Sophie iemand zeggen: “Ik vind je lief”. Sophie kijkt op en ziet dat mevrouw Lus dit heeft gezegd. En nog een keer klinkt het: “Ik vind je lief!” Sophie antwoordt dat ze hier wel heel verlegen van wordt, maar mevrouw hoort dit niet goed. Hierdoor moet Sophie toch dichterbij mevrouw komen. Nogmaals zegt mevrouw: “Ik vind je lief.” Sophie die nu bijna naast mevrouw staat, zegt: “Ik vind jou ook lief, ik vind je zooo lief” en Sophie spreidt daarbij haar armen zo wijd mogelijk om te laten zien hoeveel. Mevrouw volgt haar voorbeeld en spreidt ook haar armen zo wijd als ze kan. Ze omhelzen elkaar en een stevige knuffel volgt, Sophie wordt hierbij overladen met zoenen. Mevrouw geniet er zichtbaar van en ze kijkt Sophie met een blij gezicht na als die weer gaat.
Totaal onverwacht
Dat mevrouw Lus anders tegen Sophie aan ging kijken, had ik, Gerja, al een tijdje gezien aan de manier van kijken van mevrouw. Ik zag dat er langzaam iets veranderde, haar blik werd vriendelijker. Maar dat mevrouw ooit zo op Sophie zou kunnen reageren had ik totaal niet verwacht. In de jaren dat Sophie haar zag in de huiskamer heeft Sophie haar altijd met respect benaderd, haar de ruimte gegeven die ze nodig had. Vandaag werd dit beloond met een onvergetelijk contact moment.
Gerja

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top