Multifunctionele soeplepel #mantelzorg4voeter

Hij is nooit een grote drinker. Zijn waterbak blijft veelal vol en het is dan zaak om het goed in de peiling te houden of Butler genoeg drinkt. Ik ben alert met alles wat Butler betreft dus ook dit is geen issue. Veranderingen vallen mij snel op.
Eerst dacht ik nog dat Butler gewoon even wat meer dorst had, zonder enige reden. Niets raars dat gebeurt bij mensen tenslotte ook. Maar nadat ik een aantal keren toch wel erg lang het slurpende geluid van een drinkende Butler hoorde bekroop me een gevoel van onrust.

Ik vulde ’s morgens de bak met water met de litermaat. Toen bleek dat de liter water die ik er in had gegoten al vrij snel op was, aarzelde ik niet en besloot dat het tijd was voor een bezoekje aan de dierenarts. Als het Butler betreft neem ik geen enkel risico. Hij is te waardevol voor mij, en ik wil ook snel weten wat er aan de hand is.

Ik meld dit soort dingen niet snel tegen mijn omgeving omdat het dan vaak weggewimpeld wordt met het feit dat er niets aan de hand is. Ik hoef dat niet te horen. Ik ben bezorgd en ondanks dat zijn poep vanochtend toch nog echt het cijfer 9 had, is er iets mis.
Getrouwd met een leraar sluipt dit soort cijfergein er makkelijk in. Butlers drollen worden beoordeeld met een rapportcijfer. Als het niet helemaal lekker gaat met Butler en de kwaliteit van de ontlasting is nog altijd een dikke voldoende is dat toch een geruststellende factor.

Met een knoop in mijn maag en geruststellende woorden voor Butler gingen we naar de dierenarts. Voor hem een ware martelgang zodra we de straat in komen waar de praktijk is. De angst slaat toe. Ik probeer hem gerust te stellen maar hij is te bang en er dringt slechts een klein gedeelte door. Het gedeelte wat doordringt is waarschijnlijk ook nog de spanning die ook bij mij behoorlijk aanwezig is. Ik ben ook bang, hij heeft klachten die onschuldig kunnen zijn, maar ook ons leven op zijn kop kunnen zetten. Zijn nieren, denk ik.
Ik zing een liedje voor hem. Hij houdt daarvan. Doen we vaak onderweg, zomaar voor de gezelligheid.

Eenmaal binnen staat Butler strak tegen mij aan. Ik voel het ritme van de rilling van zijn lijf in mijn rolstoel. Ongelooflijk wat een spanning bij hem. Ik hou constant contact met hem. Hij kijkt mij steeds weer aan, met een wanhopige blik. Dit is gewoonweg een drama. Rillend als een rietje gaat hij op de weegschaal staan.
De dierenarts hoort mijn verhaal en zegt dat er bloed geprikt moet worden en urine onderzocht.

Hoe vang je urine op? Juist, met een soeplepel! Gewapend met een soeplepel gaan we naar buiten. En een bakje om het plasje in te doen.
We zoeken een geschikte plek op waar Butler mooi kan plassen en ik er ook nog bij kan met de soeplepel. Het gaat prima met de nodige opmerkingen over het aroma van de soep die we die avond zullen gaan eten uiteraard.

Op de praktijk wordt bloed afgenomen uit zijn hals. Hij wordt omringd door drie vrouwen, de dierenarts, haar assistente en ik en we proberen hem alledrie zoveel mogelijk gerust te stellen wat maar gedeeltelijk lukt. Maar we reageren trots en zeggen dat hij het super goed heeft gedaan en nu is het wachten op de uitslag.

Het lijkt uren te duren. Dan komt de dierenarts vertellen dat Butler een blaasontsteking heeft. Heel vervelend maar we zijn allemaal opgelucht. Een kuurtje antibiotica moet Butler hier van afgaan helpen. We gaan naar buiten. Kom Butler weg hier, frisse lucht. Eens kijken of we nog een mooi cijfer kunnen scoren voor je rapport!

butler-soeplepel

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top