Zij heeft MS – en ik niet: Ben ik een mantelzorger?

Op 18 december ontvang ik een e-mail waarin ene Marjolijn vraagt of ik bereid ben om enkele blogs te delen op www.mantelzorgelijk.nl. In eerste instantie ben ik mega enthousiast. Weer een initiatief waar ik aan mee mag werken! Wat gaaf! Een initiatief waarop ik MS nog meer op de kaart kan zetten. En dan vanuit de visie van de partner.

Ik ben hier niet aan het schrijven dat het allemaal heel gaaf is. Het is een schok als je krijgt te horen dat je levensmetgezel ineens een chronische ziekte heeft en nooit meer beter zal worden. Ik leg het graag ‘zo hard mogelijk’ uit om misverstanden te voorkomen. Dat het fijn is om mijn verhalen te delen en dat mensen dit waarderen omdat het een betere kijk op het leven van de partner (mantelzorger) geeft, is natuurlijk een grote eer. Ik doe het met heel veel liefde. Maar het feit blijft nog wel dat ik elke dag leef met een MS’er.

Terwijl haar aanval juist voor mij de trigger was om te gaan schrijven.

Wellicht grappig om te melden; ik schrijf voor Mantelzorgelijk maar ik voel mij helemaal geen mantelzorger. Dit komt mede omdat het gewoon erg goed gaat met mijn vrouw. Ze heeft in de zomer van 2015 een flinke aanval gehad maar daar is zij eigenlijk heel erg goed van genezen. Terwijl haar aanval juist voor mij de trigger was om te gaan schrijven.

Door haar aanval leerde ik de ziekte MS pas echt goed kennen. Ze kon met de rechterkant van haar lichaam niks meer. Ze kon het bed niet uitkomen. De trap was een attractie en douchen, afdrogen én aankleden waren tijdens haar aanval ‘onze momenten samen’. Haar aanval heeft ruim 6 weken geduurd. Daarna ging het steeds beter en inmiddels gaat het ‘gewoon’ goed met mijn vrouw.

Is MS de rode draad in ons leven?

De aanval was voor mij persoonlijk een enorme emotionele klap. En ik heb in het verleden gemerkt dat ik het dan als prettig ervaar als ik mijn emoties op papier zet. En vanuit die gedachte is ook mijn persoonlijke blog ontstaan. Mijn vrouw heeft MS en ik schrijf er over.

Wellicht ben jij bekend met MS en heb je vaker verhalen van mij gelezen. Ik schrijf ondermeer voor MSweb en ik ben de bedenker van Platform MS. En binnenkort kan je hier lezen hoe ik mij elke dag voel. Elke dag dat de ziekte MS om ons heen sluimert. Is MS de rode draad in ons leven? Dat lees je de volgende keer!

Sinds 2013 is het duidelijk dat de partner van Floris MS heeft. Na haar eerste ‘echte’ MS aanval in juni 2015, voelde Floris enorm de behoefte om te schrijven over ‘haar’ ziekte en wat MS (en medicatie) allemaal doet met haar én hem. Ervaringen, meningen en pure gevoelens zijn de rode draad van zijn verhalen.

Bovenstaand is beknopt de tekst van Floris; Founder van Platform MS. Door zijn ervaringen, meningen en pure gevoelens te delen op MSweb.nl, krijgt hij steeds meer feedback van mensen (zowel patiënten als ook partners) welke het zo fijn vinden om ook eens in ‘het hoofd’ te kunnen kijken van een partner van een MS'er.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top