skip to Main Content

Morgen houdt CZ een online seminar voor mantelzorgers van een dierbare met dementie

Van harte aanbevolen voor alle mantelzorgers van een dierbare met dementie: het online seminar ‘Dementie: wat als thuis wonen niet meer gaat?’. Het is gratis, op een makkelijke tijd, to the point en makkelijk om aan deel te nemen. Als je zelf merkt dat je steeds vaker denkt: “Houden we het nog vol? En wat zijn dan de alternatieven?” – dan is dit misschien een hele nuttige!

Het online seminar vindt plaats morgen, donderdag 28 september  plaats van 19.30 tot 20.30.

Waar gaat het precies over? 

Het seminar gaat over hoe mantelzorgers zich voor kunnen bereiden op het niet langer thuis wonen van hun naaste. Dit is een moeilijke beslissing, waarbij ook veel praktische zaken geregeld moeten worden. Tijdens het seminar komen casemanager Gerben Jansen, locatiemanager van een woonzorgcentrum Marcha Kwisthout en mantelzorger Marianne Jacobs aan het woord. De insteek is om het zowel te hebben over het verhuizen naar een verpleeghuis bespreek te maken, maar ook om te zoeken naar een oplossing die zowel voor de mantelzorger als de persoon met dementie goed voelt en over het proces van de verhuizing zelf. Er worden vragen beantwoord als:

  • Hoe kies ik de instelling of woonvorm die bij mijn naaste en mij past?
  • Hoe en wanneer maak ik een verhuizing bespreekbaar met mijn naaste?
  • Hoe ga ik om met mijn eigen emoties en met mijn veranderende rol als mantelzorger na de verhuizing?

De presentatie is in handen van Krijn Schuurman. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen.

Hoe werkt het online seminar?
Het online seminar is op donderdag 28 september van 19.30 tot 20.30 uur en te volgen op een computer, tablet of mobiele telefoon. Het seminar is gratis en voor iedereen te volgen. Aanmelden kan snel en eenvoudig online.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X