Monitor zoekt mantelzorgers in conflict met hun werkgever #oproep

We moeten meer zelf doen, vindt de overheid. Sinds twee jaar kennen we de zogeheten ‘participatiesamenleving’ en wordt er steeds meer een beroep gedaan op naastenliefde. In plaats van aankloppen bij de overheid voor hulp, wordt gevraagd om meer je eigen netwerk aan te spreken. Maar hoe haalbaar is dat?

Vorig jaar bleek nog uit het onderzoek ‘De toekomst van goed werkgeverschap’ van marktonderzoeksbureau Motivaction dat bedrijven vinden dat mantelzorg een zaak is van de werknemer en de overheid. ‘Als ik mogelijk een probleem met mantelzorg zie, ga ik zo’n persoon geen vast contract geven’, is één van de eerlijke antwoorden van een werkgever. Twee derde van de werkgevers zegt zich zorgen te maken over de toenemende zorgtaken. Zij verwachten hogere kosten voor henzelf en overbelaste werknemers.

Ben jij zo’n werkgever? Of ben je zelf mantelzorger en ben je in conflict met je werkgever omdat je mantelzorger bent? Monitor hoort graag je ervaringen. Mail:demonitor@kro-ncrv.nl

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top