skip to Main Content
Mogen Kinderen Mantelzorgen?

Mogen kinderen mantelzorgen?

Uit de mantelzorg-mailbox:

“Mantelzorgende kinderen, wat vinden jullie daarvan? Ik zorg nu ruim een half jaar intensief voor mijn vriendin, de moeder van mijn kinderen. Het gaat, met veel aanpassingen en veel moeite, nu redelijk. Een deel van de dagelijkse zorg kan ik niet in mijn eentje aan. Beide meiden (nu 9 en 12 jaar) draaien nu mee in het huishouden en in de zorg. Denk aan boodschappen doen, zelf iets koken, mama helpen met eten, soms een wasje draaien, maar ook kleine ondersteunende medische handelingen, bijvoorbeeld helpen met pillen slikken. 

Vannacht schrok ik wakker. Mijn kinderen zijn kleine mantelzorgers geworden. Is dat OK? Mag dat? Kan dat? Welke taken zouden jullie een kind van 9 met verantwoordelijkheidsgevoel geven? En welke niet?

Groeten uit Deventer,

Berend”

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X