skip to Main Content
Moet Ik Mijn Vader In Huis Nemen? Met Of Zonder Zijn Vriendin? #dilemma #hulpvraag

Moet ik mijn vader in huis nemen? Met of zonder zijn vriendin? #dilemma #hulpvraag

Bregje Luyten (48) heeft een enorm dilemma: als haar vader uit het ziekenhuis komt, heeft hij veel meer zorg nodig dan zijn vriendin hem kan bieden. Moet ze hem in huis nemen?

“Beste mantelzorgers,

Ik zit met een grote vraag. Zelf woon ik in de Randstad en mijn vader woont in de provincie Groningen. Begin van de week was ik bij hem op bezoek omdat hij is opgenomen in het ziekenhuis. Hij woont samen met zijn vriendin. Hij is 83 en zij is 81. Nu het probleem. Als hij weer naar huis mag, waarschijnlijk over 10 dagen, kan zijn vriendin de zorg niet alleen aan. Ik zou hem een poosje in huis kunnen nemen, maar dan wel bij mij.

Ik heb zoveel vragen en tegengestelde gedachtes. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Betaalt de verzekering het transport van mijn vader en alle hulpmiddelen? Of moet je zelf vervoer regelen?

Maar ook: Wat doen we met zijn vriendin? Ze willen graag samen blijven. Gaat zij dan mee, en komt ze zo lang ook bij ons wonen? (Ik ken haar niet zo goed en ze is vrij afstandelijk tegen mij.)

En dan denk ik weer: Het is veel beter als ze daar blijven. Een oude boom moet je niet verplanten. Kunnen ze misschien samen naar een woon/zorghuis gaan? Maar dat kan ik toch niet binnen tien dagen regelen? Korte opvang bij mij en dan samen ergens anders?

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Kunnen jullie me tips geven?”

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X