Moeder verzint smoesjes #mantelzorghulpvraag

Michelle Hofstra (52) schrijft over een trekje, dat ze de laatste tijd bij haar moeder ontdekt: ze verzint smoesjes om lastige momenten te ontwijken.

“Vanochtend wilde ik mijn moeder helpen bij het douchen, maar ze had er duidelijk geen zin in. Het was alweer een paar dagen geleden, dus ik zei ‘Laten we het toch maar doen.’ Toen greep mam naar haar hoofd en zei dat ze duizelig was. Dus slaan we het douchen over, om geen risico te lopen. Tien minuten later, na het aankleden, vraag ik haar hoe ze zich voelt, en of ze nog steeds duizelig is. En als een wonder is ze opeens weer helemaal fit.

Ik heb gemerkt dat mijn moeder dit vaker doet. Ik weet niet helemaal hoe ik ermee om moet gaan. En ik merk dat ik me er aan erger, ook omdat ik geen idee heb of mijn moeder toneel speelt of dat er deze keer wél iets ernstigs aan de hand is.

Hebben meer mantelzorgers dit? Ik bedoel dat je dierbare een smoesje verzint of zelfs een beetje toneel speelt om onder dingen uit te komen? En wat doe je dan?”

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top