skip to Main Content
Moeder Eet En Drinkt Niet Meer #mantelzorghulpvraag

Moeder eet en drinkt niet meer #mantelzorghulpvraag

Eva Maas (52) schreef ons een verdrietige mail met de vraag om advies.

“Mijn moeder wil niet meer eten en drinken. Eigenlijk heeft ze helemaal geen trek meer en neemt ze alleen een paar hapjes om mij terwille te zijn. Dat houdt in: ’s morgens een halve boterham, ’s middags twee lepels soep en ’s avonds meestal helemaal niets. Ook drinken doet ze bijna niet meer, ze komt met moeite op twee glazen over de hele dag.

Gisteren heb ik met de arts en de verzorgers gesproken en gevraagd om haar tenminste wat vloeistof via infuus te geven, nu het zo warm is. Mijn moeder wil dat niet, maar ik kan toch niet toekijken hoe ze verdorst? Een van de verzorgers zei tegen me: “Je moeder is niet gestopt met eten en drinken óm te sterven, ze is gestopt met eten en drinken omdát ze sterft.”

Haar eigen woorden zijn zo tegenstrijdig. De ene keer zegt ze dat ze weer helemaal gezond wil worden (wat denk ik niet meer kan). En dan zegt ze weer dat ze helemaal niet meer verder wil.

Even als achtergrond, ze heeft kanker in beide longen en uitzaaiingen in haar slokdarm en de lymfklieren. En nu heeft ze sinds twee weken een snel groeiende metastase in de borstwand.

Is iemand van jullie bekend met deze situatie? Wat moet ik doen?”

 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X