skip to Main Content
Mijn Moeder Heeft Haar Auto Verkocht #mantelzorghulpvraag

Mijn moeder heeft haar auto verkocht #mantelzorghulpvraag

We krijgen regelmatig vragen van mantelzorgers in de Mantelzorgelijk-Mailbox, die we graag met alle lezers van Mantelzorgelijk willen delen. Zoals deze, van Hildegard. Heb jij een tip voor haar? Laat het even weten in de comments.

“Mijn moeder heeft vorige week op 81-jarige leeftijd eindelijk haar auto verkocht. Ze woont op twintig minuten rijden afstand van mijn huis. Ik doe graag boodschappen voor haar en ga haar ook regelmatig naar afspraken brengen.

Eigenlijk ben ik enorm opgelucht dat de auto nu weg is. Ze had de afgelopen periode een paar keer kleine ongelukjes gehad (altijd alleen maar blikschade) en we waren zo bang geworden. Zelf vindt ze het enorm lastig dat ze niet meer kan rijden. Het hebben van een auto was dan ook een belangrijk onderdeel van haar zelfstandige leven. Dat zou ik zelf ook zo voelen.

Wat ik wilde vragen is: hebben jullie hier ervaringen mee? Hoe kan ik mijn moeder helpen om het loslaten en accepteren makkelijker te maken? Is het opgeven van je rijvaardigheid altijd een confict-onderwerp of kan het ook wat minder beladen? Hoe gaan jullie hier mee om?

Vriendelijke groet uit Heiloo,

Hildegard”

Heb jij een vraag en wil je antwoord van heel veel mantelzorgers? Stuur hem dan op naar info@mantelzorgelijk.nl – en wij delen jouw hulpvraag op het platform!

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X