skip to Main Content
Mijn Moeder Heeft ALS En Komt Bij Ons Wonen #evenvoorstellen

Mijn moeder heeft ALS en komt bij ons wonen #evenvoorstellen

Melanie de Wit schreef ons een hartelijk bericht. Ze gaat binnenkort thuis voor haar moeder met ALS zorgen en hoopt op veel online contact en steun.

“Dag allemaal,

Ik heb Mantelzorgelijk vorige week gevonden en ben de Facebook-pagina gaan volgen. Ik wil me graag even voorstellen. Ik ben bijna 38 en woon in het westen van het land. Mijn man en ik hebben twee kleine kinderen en een hond. Maar ons gezin krijgt over een paar weken uitbreiding. Dan trekt mijn moeder namelijk bij ons in. We gaan haar in huis nemen en ik word onderdeel van het zorgteam om haar heen.

Mijn moeder heeft ALS en in maart kreeg ze een zware longontsteking. Ze heeft nu ieder moment van de dag zorg nodig. ’s Nachts wordt ze beademd met een tracheostoma. Overdag ademt ze gelukkig vaak zelf. Ze kan alleen nog vloeibaar eten innemen, vast voedsel kan ze niet meer slikken. En ook vloeibaar lukt alleen met veel tijd en moeite. Ze kan zich niet meer goed zelf bewegen.

Aan de ene kant ben ik heel blij dat we haar binnenkort weer bij ons hebben. En dat we in deze fase veel samen zullen zijn. Aan de andere kant kijk ik enorm op tegen de zorg en ook tegen de taken die wij er als gezin bij krijgen. Op dit moment zoeken we naar een goede 24-uurs-zorgdienst. En we zijn bezig om alle medische en andere hulpmiddelen te organiseren. Als alles klaar is komt ze bij ons.

Ik verheug me op veel contact met jullie in deze heftige tijd.”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X