Moeder aan de Lijn: welke mantelzorger wil meedoen aan HUMAN documentaire?

Nelleke KoopWe hebben er twee weken geleden al eens aandacht voor gevraagd, maar delen deze bijzondere oproep van filmmaakster Nelleke Koop vandaag graag nog een keer. Nelleke belde me vanmiddag en vertelde over haar filmplannen. Ze wil een documentaire maken die écht vanuit het perspectief van mantelzorgers laat zien hoe je leven verandert als je steeds meer voor je moeder gaat zorgen. Wij vinden mantelzorg aan de ene kant vanzelfsprekend en aan de andere kant zó zwaar. Die tegenstelling hoort er voor mantelzorgers gewoon bij. Wil jij jouw verhaal delen met Nelleke en straks heel Nederland?

Nelleke: “Bent u een dochter die intensief zorgt voor haar zieke moeder? Voor de nieuwe documentaire ‘Moeder aan de lijn’ zoek ik naar dochters die zorgen voor hun moeder. Een moeder die nog in haar eigen huis woont, terwijl dat zonder hulp eigenlijk niet zou kunnen. Met de film willen we aandacht geven aan de druk die een dochter kan ervaren bij het verlenen van mantelzorg. Dat zijn natuurlijk de praktische dingen die sluipenderwijs meer worden. Maar het gaat ook om de emotionele aspecten. Wat ervaar je wanneer je moeder niet meer als een moeder voor je is? Waar ligt de grens in het verlenen van zorg? Als dochter kan je verzuchten: het is toch mijn moeder, en dan ga je maar weer.

Misschien bent u als dochter verantwoordelijk voor de zorg van uw moeder, en bent u bereid uw verhaal te delen. Dat is enorm waardevol, want het doel van de film is (h)erkenning geven. Ik hoor graag van uw ervaringen. Ter geruststelling vermeld ik dat we nu nog niet filmen. Pas in een later stadium, als er wederzijds vertrouwen is, zullen we samen overleggen of, en hoe de familie mee wil werken aan de film.”

Producent: CTM Docs, en omroep: Human.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen:

Nelleke Koop, regisseur T 06 4869 2689 nellekekoop@gmail.com www.nellekekoop.nl

Rishu Veldhuis, researcher T 06 248 96 422 rishuveldhuis@xs4all.nl

Met vriendelijke groet Rishu en Nelleke

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top