skip to Main Content
MiMakker Sophie: De Ruimte Krijgen…

miMakker Sophie: De ruimte krijgen…

Het is een gezellige drukte in huiskamer de Wijngaard. miMakker Sophie blijft in de deuropening staan en wordt al snel door de aanwezige dames uitgenodigd om binnen te komen. Mevrouw Deutekom is er ook, ze heeft haar ogen dicht en het vrolijke lachen van haar medebewoonsters lijkt niet tot haar door te dringen. Ze heeft bezoek, maar die maken plaats voor Sophie en blijven kijken naar wat er gebeurt.
Mevrouw Deutekom komt haar bed niet meer uit, want haar lichaam is teveel verzwakt. En ook al heeft ze een aangepaste rolstoel, zitten is voor haar te vermoeiend. Gelukkig wordt mevrouw met regelmaat in bed naar de huiskamer gebracht. Zo blijft ze toch betrokken bij de sfeer in de groep.
Terwijl ze muziek maakt met haar duimorgeltje loopt Sophie naar het bed van mevrouw Deutekom. “Dat hoort ze niet”, klinkt het teleurgesteld uit de mond van één van de dames. Sophie speelt echter zachtjes door en komt met het instrument wat dichter bij mevrouw haar oor. De ogen van mevrouw blijven gesloten, maar haar benen bewegen. De kijkers lijken hun adem in te houden. De overige geluiden in de huiskamer verstommen wanneer Sophie er bij begint te neuriën.
Langzaam gaan de ogen van mevrouw open en een glimlach verschijnt op haar gezicht. Met een twinkeling in haar ogen kijkt ze Sophie recht aan. Sophie blijft neuriën. Mevrouw geniet zichtbaar en blijft Sophie met een intense blik aankijken. Wanneer mevrouw haar blik afdwaalt en ze haar omgeving bekijkt, kijkt Sophie met haar mee. Sophie ontmoet de ogen van meneer de Rechter, er staan tranen van ontroering in. En zijn lippen vormen een stil: “Oh”.
De ruimte geven
Wanneer Sophie haar lied heeft beëindigd, neemt ze afscheid van mevrouw en maakt ruimte voor het aanwezige bezoek van mevrouw. Weer ontmoet Sophie de ontroerde meneer de Rechter die uit de grond van zijn hart zegt: “Oh wat mooi, wat geweldig!”
Bij het verlaten van de huiskamer bedankt de familie Sophie. Ik, Gerja, ben hier een beetje verlegen mee. Het is mijn werk en voor mij heel vanzelfsprekend. Zelf zou ik veel liever de familie willen bedanken. Bedanken voor de ruimte die ze Sophie gaven. Want ook dat is niet altijd even gemakkelijk. Door de ruimte die zij gaven, werd mevrouw Deutekom wakker en meneer de Rechter geraakt. En was er tussen iedereen in de huiskamer contact, contact van hart tot hart.
Gerja

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X