Mijn gehandicapte broer & ik: ‘Fijn om elkaar weer eens te zien, maar ook raar’

Camiel en zijn gehandicapte broer hebben een bijzondere relatie. Jordy woont en werkt op een zorgboerderij. Camiel is de jongste van ons tweeën en hij haalt heel veel inspiratie uit zijn broer. Elke avond bellen ze met elkaar om te praten over wat ze hebben gedaan, wat ze hebben gegeten, wat zee gaan doen en over andere koetjes en kalfjes.  Door het coronavirus loopt hun gewoonlijke leven nu ook anders dan normaal. Elkaar bezoeken is voor hen ook niet meer zo vanzelfsprekend. Maar Camiel heeft zijn broer inmiddels wel kunnen bezoeken en schreef er het volgende over op Facebook.

“Het was fijn om elkaar vandaag weer eens gezien te hebben, maar ook raar… Waar we anders elkaar een knuffel en een kus geven, hebben we vanmiddag zoveel mogelijk gepaste afstand gehouden.

Ook zien Jordy zijn dagen er veel anders uit dan voorheen. Hij gaat op maandagen en donderdagen niet meer naar mam om daar te overnachten. Tante Giny komt op zaterdagen en zondagen niet meer bezoek, want bezoek is niet meer toegestaan op het terrein. En activiteiten buiten de zorgboerderij worden gecanceld.

Lastig voor Jordy en ook voor de andere cliënten, maar des te meer respect voor het gehele team van zorgboerderij De Witte Hoeve hoe zij hen de beste zorg weten te geven in deze moeilijke periode. Applaus! 👏”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, boom, schoenen, buiten en natuur

Mijn Gehandicapte Broer & Ik, de autobiografische strip over Camiel en zijn gehandicapte broer Jordy, bevat korte strips over de waargebeurde gesprekken tussen hen tweeën. De komische en luchtige strip heeft al veel aandacht gekregen van o.a. Primera, Brownies & Downies en vele grote zorginstellingen door heel Nederland. Op de Facebook-pagina van Mijn Gehandicapte Broer & Ik kun je op de hoogte blijven van alle leuke voortgangen omtrent de strip!

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top