skip to Main Content

Mezzo wordt wakker… niet zenden maar delen!

De website van mantelzorg-organisatie Mezzo is voor veel mantelzorgers een belangrijk aanlooppunt. Je kunt er informatie vinden, adressen, tips van professionals. Een degelijke site van een degelijke organisatie. Tot nu toe kenden we Mezzo vooral als een club is die sterk is in ‘zenden’, maar niet in ‘delen’.

Mantel-ZorgEn dat was voor Marjolijn en mij nou precies de reden om met Mantelzorgelijk starten. Wij willen niet zenden, maar delen. Daarom maakten we een website waarop je niet alleen bent – een laagdrempelige, open community van en voor mantelzorgers, die elkaar vinden op de onderwerpen die hen dagelijks bezighouden. Een site die bereikbaar is voor vragen en uitwisseling, via social media, met een gastenboek, als forum.

En dat werkt! We krijgen iedere dag vele reacties van jullie en mails met vragen, vondsten en verhalen. Die we meteen weer met jullie delen – zo helpen we elkaar om de dagelijkse zorgen van mantelzorgers een beetje lichter te maken.

En wat nu zo grappig is: sinds kort lijkt ook de site van Mezzo opeens een community-functie te hebben! Op Facebook werd het als volgt aangekondigd:

Wanneer je voor iemand zorgt dan bestaat de kans dat je tegen veel praktische en emotionele zaken aanloopt. Bijvoorbeeld hoe bespreek je je mantelzorgtaken op je werk? Hoe zorg je ervoor dat je ook nog aan jezelf toekomt? Hoe voer je een keukentafelgesprek?

Jij staat daarin niet alleen. Mezzo biedt daarom vanaf nu de mogelijkheid om kennis en ervaring te delen met andere mantelzorgers via de Mezzo community.

Stel nu je vraag en praat mee!

Community_-_Alle_categorieënHey, dat is leuk! Precies dat kennis en ervaringen delen, daar hebben we bij Mantelzorgelijk in de afgelopen maanden veel verstand van gekregen. Helaas staan er na 2 weken nog niet zoveel berichten op de Mezzo community…

Maar wat niet is, kan zeker komen. Wij wensen de collega’s van Mezzo heel veel succes met hun Mezzo community en hopen dat er – overal op internet – steeds meer dialoog met en tussen mantelzorgers ontstaat. Want mantelzorgen doe je niet alleen.

Zorg voor elkaar! Hartelijke groet, Barbara en Marjolijn

 

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X