Medicijnen getest op ouderen met dementie en kinderen

medicijnIn Nederland worden medicijnen voornamelijk getest op gezonde, jonge mannen. Maar om te zien of bepaalde medicijnen ook goed werken bij demente ouderen, psychiatrische patiënten en kinderen, worden die drie doelgroepen binnenkort betrokken bij het testen van geneesmiddelen. Het Centre of Human Drug Research in Nederland gaat de testen uitvoeren. Dit meldt RTL Nieuws.
Het testen van geneesmiddelen op wilsonbekwame mensen werpt ethische vragen op. Kinderen, ouderen met dementie en patiënten met psychiatrische problemen zijn zelf niet altijd in staat om volmondig in te stemmen met de onderzoeken. Echter zijn de personen die de middelen wel testen, te jong of te gezond om de daadwerkelijk werking vast te stellen. Zo komen eventuele problemen met een middel niet naar voren.

Daarom is het volgens Adam Cohen, directeur van het instituut, belangrijk dat degelijke testen op die specifieke doelgroepen worden uitgevoerd. “Zo zijn er duizenden vragen over geneesmiddelengebruik bij kinderen die niet worden opgelost”, zegt hij tegen RTL Nieuws. Volgens de directeur is dit de enige manier om onderzoek naar medicijnen relevant te houden.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top