Maud blogt over mantelzorg : Een nieuw jaar

Een jaar voorbij….
Veel goede dingen kwamen op mijn pad, zegeningen, soms vermomd als tegenslag. Tegenslag was er. Waardevolle mensen, die ik misschien niet genoeg heb laten merken dat ik alle steun en lieve bedoelingen ontzettend heb gewaardeerd. Lieve daden, woorden van steun, kaartjes. Mensen waar ik het niet van verwachtte. Die koester ik. De mensen waar ik het wel van verwachtte waren er voor ons. Een enkeling liet het afweten. Teleurstelling daar komt acceptatie voor in de plaats. Laten gaan wat je vasthield tegen beter weten in….
Op naar het nieuwe jaar.

Het cliché dat voor iedere deur die dicht gaat er een nieuwe opent geldt niet alleen voor mij. Ik hoop dat voor een ieder die ik ken, en niet ken er nieuwe deuren open mogen gaan.

Deuren die zijn dichtgeslagen tegen beter weten in, deuren die je niet durfde te openen omdat je bang was voor het onbekende, deuren die je moest sluiten voor iemand, deuren die je blijft openen omdat je voor de buitenwereld leeft, deuren die je voorbij liep omdat het de makkelijkste weg was. Deuren waarachter eenzaamheid leeft.

Deuren waardoor een geliefde naar een andere dimensie ging, deuren waar je iemand achter moest laten waar je juist wel voor wilde zorgen, deuren van vrienden die er voor je zijn, deuren waar de liefde achter leeft, deuren van de mensen die ertoe doen maar die je te weinig bezoekt, deuren door dik en dun, in voor en tegenspoed…..

Welke deur is van jou? Welke deur open jij?

Welke deur zet je open?

Ik open de deur naar het nieuwe jaar en verwelkom een ieder met een warm hart en oprechtheid. De deur staat altijd open.

Op naar een nieuw Mantelzorg jaar! Met Maud Mantelzorg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top