skip to Main Content
Margreet Mantel Blogt Over De Impact Van FTD

Margreet Mantel blogt over de impact van FTD

Ik heb echt een fantastisch nieuwtje! Vanaf deze week zul je elke twee weken een ervarings-blog van Margreet Mantel op Mantelzorgelijk tegen komen. Wij zijn heel blij dat Margreet een bijdrage aan ons mooie platform wil leveren. FTD moet gewoon veel meer op de radar komen. Deze vorm van dementie bij jonge mensen heeft een enorme impact. Niet alleen op de mensen die de ziekte krijgen maar ook op de (vaak jonge) gezinnen, familieleden en andere betrokkenen. Echt heel heftig!

Margreet kreeg het idee om een eigen blogsite te maken, nadat zij al een tijdje voor haar echtgenoot Jan Willem zorgde, die vijf jaar geleden de diagnose Fronto Temporale Dementie kreeg.  Haar website is bedacht om mensen wijzer te maken wat FTD is en inhoudt, wat het doet bij een jong gezin en om anderen te kunnen helpen. Ook wil Margreet laten zien dat er ook veel positiefs uit kan komen, hoe heftig de situatie ook is. Er gaan volgens Margreet veel deuren dicht maar gelukkig gaan er ook weer nieuwe deuren open.

Natuurlijk moet je dat kunnen zien en Margreet heeft de “mazzel” dat er bij hen veel ‘goed’ is gegaan. Neem alleen al het vaststellen van de diagnose. ( heel moeilijk bij FTD!)  De GGZ heeft het gezin Mantel tijdig doorgestuurd naar de neuroloog en gelukkig ging er bij deze arts vrij snel een lampje branden dat het wellicht FTD zou kunnen zijn.

Maar ook omdat Jan Willem zoals Margreet het noemt een “meegaande FTD-er” was. Margreet: “Hij wilde wel mee voor mij, terwijl hij zelf nooit gedacht en gevoeld heeft dat er iets met hem aan de hand was. En ik zat er bovenop, als eigen ondernemer met een praktijk die natuurlijk niet ten onder moest gaan door ???” Hier ben ik heel erg dankbaar voor, voor hem. Voor ons was en is het natuurlijk een ander verhaal. Want je staat er meteen al alleen voor, al voor de diagnose is gesteld. En we hebben er nooit met hem over kunnen spreken…. “

Op Mantelzorgelijk nemen we vanaf komende dinsdagavond, elke twee weken onze lezers mee terug in de tijd. Naar het begin dat Jan Willem, Margreet en hun kinderen geconfronteerd werden met FTD. We hopen zo onze bescheiden bijdrage te leveren om meer aandacht voor deze vorm van dementie te vragen.

Lieve Margreet, Welkom op Mantelzorgelijk!

Meer verhalen van Margreet lezen ? Kijk dan even op haar website : www.margreetmantel.nl of op haar Facebookpagina.  Voor algemene informatie over FTD en voor contact met lotgenoten van mensen met FTD verwijzen we je naar www.ftdlotgenoten.nl  Deze website is gemaakt door familie en vrienden van FTD patienten.

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X