Mantelzorgwoning: de voordelen op een rijtje

Wanneer je een mantelzorger bent, of iemand bent die mantelzorg nodig heeft, dan is het verstandig om eens een kijkje te nemen voor een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning is een woning die geplaatst kan worden bij het huis van iemand die zorg nodig heeft, of juist voor degene die zorg levert. Op die manier wonen jullie dicht bij elkaar en kun je gemakkelijk een oogje in het zeil houden. Er zijn dus veel voordelen op te noemen als het gaat om een mantelzorgwoning. Hieronder lees je alle voordelen op een rijtje, zodat je zeker weet dat het een goede keuze is om een mantelzorgwoning te nemen.

Zorg dichtbij huis

Allereerst is het natuurlijk prettig om als mantelzorger dichtbij degene te wonen die de zorg nodig heeft. Zo kan het zijn dat je een stuk van elkaar af woont en elke keer ver moet reizen. Een mantelzorgwoning kan dan de ideale uitkomst bieden. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat wanneer er iets gebeurt, dat je dan niet in de buurt bent. Het is voor degene die zorg krijgt ook een hele opluchting dat er altijd iemand in de buurt woont om hem of haar een handje te helpen, vooral wanneer het eventjes niet lukt. Een mantelzorgwoning kopen is heel gemakkelijk en daarom ook de perfecte oplossing.

Geen vergunning nodig

Voor veel bouwprojecten in en rondom huis, kan het zo zijn dat je een vergunning nodig hebt. Bij een mantelzorgwoning is dit echter niet het geval. Zo heb je geen vergunning nodig om een mantelzorgwoning in je tuin te laten plaatsen. Op die manier kost het dus ook weinig moeite en geregel. Voor een geschikte woning kun je gemakkelijk kijken op MuHa. Zo heb je de beste woning om in te wonen als je zorg nodig hebt of zorg bij mensen moet leveren.

Rust

Als laatste biedt het natuurlijk veel rust als je als mantelzorger dichtbij woont. Het is namelijk heel intensief om zorg te verlenen aan een van je ouders, je oom of tante of een goede vriend of vriendin. Een mantelzorgwoning geeft op dit gebied veel meer rust en je bent er minder tijd aan kwijt om voor de ander te zorgen. Het is namelijk belangrijk dat jezelf ook de rust pakt die je nodig hebt. Zo kun je dag en nacht voor de ander klaarstaan en kost het minder moeite om op pad te gaan richting degene die zorg nodig heeft. Rust is dus een belangrijk voordeel van een mantelzorgwoning aan huis.

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top