skip to Main Content
Mantelzorgverhaal: “Ik Wil Mijn Moeder Niet In Huis”

Mantelzorgverhaal: “Ik wil mijn moeder niet in huis”

Regelmatig ontvangen we bij Mantelzorgelijk mails met verhalen van mantelzorgers. Die delen we graag op de site, want samen weten we meer! Heb jij een reactie op dit verhaal van Wanda? Laat het weten in de comments – wij sturen alle reacties naar haar door!

“Afgelopen week was ik ziek. Ik kon niet langs bij mijn moeder, onder andere omdat ik bang was dat ik haar zou aansteken. Maar ik heb elke dag met haar gebeld en aan de telefoon leek alles in orde. Ze woont nog zelfstandig en is dankzij haar rolstoel redelijk mobiel.

Gisteren haalde ik haar op om koffie te drinken en ik ben best geschrokken hoe veel zwakker ze in minder dan tien dagen is geworden. Ze vertelde me dat mijn broer is langs geweest en haar een ‘royaal cadeau’ heeft gegeven. Mijn moeder is een vrouw van weinig woorden en ze  niet echt warm of hartelijk van karakter. Misschien komt het ook daardoor dat ze niet veel vrienden of kennissen heeft…

Ik stelde aan haar voor dat ze mijn broer belt. Dan kan ze hem bedanken voor het cadeau. Misschien kunnen ze samen uit eten gaan. Eigenlijk toch vanzelfsprekend? In mijn ogen dan. Maar mijn moeder begreep er niks van. Het duurde een half uur voor ze begreep wat ik eigenlijk bedoelde.

Dit zijn de momenten dat ik denk: het zal niet meer lang duren voor ze niet meer zelfstandig kan leven. En dan zal ze echt professionele hulp moeten krijgen….

Zorgen jullie voor je vader of moeder, in je eigen huis? Wie dat doet krijgt van mij heel veel respect. Ik kan en wil dat niet.

Groeten, Wanda”

 

 

Wil jij je verhaal vertellen aan duizenden mantelzorgers? Dat kan! Stuur je mail naar info@mantelzorgelijk.nl – en dat kan ook anoniem. Wij delen je mail op de site en sturen alle antwoorden aan je door! Want zorgen, dat doen we samen.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X