skip to Main Content
Mantelzorgtip: Een Thermostaatkraan Voor Veilig Douchen

Mantelzorgtip: Een thermostaatkraan voor veilig douchen

Uit de mailbox van Mantelzorgelijk delen we vandaag een fijne tip van Miranda. Zorg jij voor iemand die graag alleen én veilig wil douchen? Lees dan zeker even verder!

Hallo lezers van Mantelzorgelijk,

Mijn moeder heeft al een paar jaar Alzheimer en gaat steeds verder achteruit. Na haar seniorenwoning kwam zij te wonen in een woonzorginstelling en nu woont zij in een gesloten groepswoning. De verpleging doet enorm haar best om goed voor haar te zorgen.

Enige maanden geleden ging mijn moeder, die valgevaarlijk is, steeds zelfstandig douchen; zij vergat de afspraak dat ze daarbij geholpen moest worden. Met alle risico’s van dien. De zorg kon (natuurlijk) niet bij haar bed zitten wachten tot ze wakker werd om zo te voorkomen dat zij alleen ging douchen.

Ik had toen bedacht, dat het toch ideaal zou zijn als er een douche-thermostaatkraan zou zijn, waarbij je de aan- en uitknop heel simpel met een kliksysteem er af kon halen en die bij de zorg zou houden. Op die manier kon mams niet meer gevaarlijk douchen én was het een fluitje van een cent voor de zorg om de douche wél te bedienen.
Ik heb heel internet afgestruind maar kon niks vinden.

Vervolgens heb ik een oproep op Faceboek gedaan. Wie heeft ooit zo’n kraan gezien en waar? Niemand wist het.

Tot ik recentelijk door een vriend van mij werd gebeld. Hij vertelde mij dat een kennis van hem, een kranenfabrikant in Duitsland, naar aanleiding van mijn vraag, een dergelijke kraan had ontwikkeld.

Ik was ontroerd! Dat iemand dat écht ontwikkelt, omdat het nog niet bestond, raakte mij!
Nu is bij ons de situatie inmiddels zo dat mijn moeder dermate gestructureerd is, dat zij niet meer zonder hulp in de douche gaat: de kraan is voor óns niet meer nodig.

Maar ik weet zéker dat er mantelzorgers, professionele zorgverleners en instellingen zijn, waar een thermostaatkraan met afneembare aan- en uitknop een (tijdelijke) uitkomst kan bieden!

En nee, dit is geen reclame-praatje. Ik ken de fabrikant niet persoonlijk, krijg geen commissie of iets anders geks.

Ik wil dit puur graag delen om iemand anders te kunnen helpen.

Mocht iemand interesse hebben, meld dit dan per mail bij mij: miranda.bakker.69@gmail.com

Alvast bedankt,
Hartelijke groet,
Miranda Bakker

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X