skip to Main Content
Mantelzorgstellingen – Discusieer Je Mee?

Mantelzorgstellingen – Discusieer je mee?

Weet je wat mij opvalt de laatste tijd? Mantelzorgers laten steeds meer van zich horen als ze het niet eens zijn met bepaalde nieuwsberichten of aankondigingen die betrekking hebben op mantelzorg. Ik ben daar hartstikke blij om. Mantelzorgers weten als geen ander hoe het is om voor een dierbare te zorgen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten uit ervaring echt wel waar ze het over hebben. Of niet soms?

Maar weet je wat me nog meer opvalt? Er wordt vanuit de instanties die dat soort nieuwsberichten en aankondigingen op sociale media publiceren amper – maar nog vaker helemaal niet – op de reacties van mantelzorgers gereageerd. Waarom plaatsen ze die berichten dan op sociale media? Weten ze niet dat hun actie een reactie kan geven? Niet bepaald sociaal, als je het mij vraagt. Het riekt naar praten OVER en niet MET mantelzorgers. Hoogst irritant.

Naast irritant is het ook hartstikke jammer want ik zie vaak de meest interessante stellingen voorbij komen en zou daar dan zo graag over door discussiëren. Wat als we die stellingen nou verzamelen en er elke week één plaatsen? Discussieer je dan met ons mee?

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. ouders van zorgintensieve kinderen zijn wel degelijk mantelzorgers. ze moeten veel meer doen dan normaal nodig is. bovendien BLIJVEN ze vaak mantelzorgen ook als het kind volwassen is. pas als de ouder het niet meer aankan moet dit door een ander worden
    overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X