skip to Main Content
Mantelzorgstelling Nummer 17 – Hoe Zie Jij Dit?

Mantelzorgstelling nummer 17 – Hoe zie jij dit?

Weet je wat ons steeds weer opvalt? Er wordt in de media en bij de overheid veel óver mantelzorgers gesproken, maar weinig mét mantelzorgers. Gelukkig is dat bij Mantelzorgelijk wel anders. Ons platform is niet alleen de grootste website voor en door mantelzorgers, maar ook dé plek waar heel veel mensen, die voor een dierbare zorgen, dagelijks met elkaar in gesprek gaan.

We wisselen hier voornamelijk veel tips en persoonlijke ervaringen uit. We reageren op elkaars verhalen en gevoelens, we delen kennis en steken elkaar een hart onder de riem. En regelmatig gaan we met elkaar in discussie over onderwerpen die ons allemaal raken.

In de komende periode willen we je iedere week uitnodigen om op een stelling over mantelzorg te reageren, in ons nieuwe rubriekje ‘De Mantelzorgstelling’. Dat kan heel kort, met een klein zinnetje op social media, of als je wilt heel uitgebreid, met een doorwrocht verhaal. Doordat je veel verschillende meningen van mede-mantelzorgers bij elkaar ziet, kun je je eigen mening met die van anderen vergelijken. Met de week ontvangen we meer en meer reacties, echt gaaf! Deze week nummer 17..

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. In mijn geval klopt dat. Als degene die je verzorgt zoveel aandacht nodig heeft, dan kun je niet makkelijk weg, stel je bovendien prioriteiten, en dit zou niet bovenaan mijn lijstje staan. Hoe goed bedoeld ook.

  2. Tijdens mijn 2 jaar durende mantelzorg periode heb ik een dagboek bijgehouden. Als ik nu delen teruglees, begrijp ik pas echt hoe zwaar het was. Wanneer je er middenin zit “doe” je het uit liefde en hou je het vol. en inderdaad, geen tijd voor een koffieochtend gehad.

  3. In de week van de mantelzorg werd ik jarenlang uitgenodigd om leuke dingen te doen. Creatieve workshops, high tea, massage momenten … maar niemand bood aan om mijn zorg over te nemen zodat ik naar dit aanbod toe kon gaan. Heb wel gejankt! Het leek me allemaal zo heerlijk om er even uit te zijn, maar dit was echt niet haalbaar.
    We hebben nu mantelzorgcafe . 1 keer per maand in de avond. Beter haalbaar dan overdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X