skip to Main Content
Mantelzorgstelling Nummer 13. Praat Je Mee?

Mantelzorgstelling nummer 13. Praat je mee?

Weet je wat ons steeds weer opvalt? Er wordt in de media en bij de overheid veel óver mantelzorgers gesproken, maar weinig mét mantelzorgers. Gelukkig is dat bij Mantelzorgelijk wel anders. Ons platform is niet alleen de grootste website voor en door mantelzorgers, maar ook dé plek waar heel veel mensen, die voor een dierbare zorgen, dagelijks met elkaar in gesprek gaan.

We wisselen hier voornamelijk veel tips en persoonlijke ervaringen uit. We reageren op elkaars verhalen en gevoelens, we delen kennis en steken elkaar een hart onder de riem. En regelmatig gaan we met elkaar in discussie over onderwerpen die ons allemaal raken.

In de komende periode willen we je iedere week uitnodigen om op een stelling over mantelzorg te reageren, in ons nieuwe rubriekje ‘De Mantelzorgstelling’. Dat kan heel kort, met een klein zinnetje op social media, of als je wilt heel uitgebreid, met een doorwrocht verhaal. Doordat je veel verschillende meningen van mede-mantelzorgers bij elkaar ziet, kun je je eigen mening met die van anderen vergelijken. Deze week nummer 13..

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Stelling nr.13: “Mantelzorgers zijn altijd negatief”.
  Het “lief” aanhoren is natuurlijk altijd leuker dan het “leed”.
  Helaas heeft het leed vaak een groter aandeel in het leven van de mantelzorger, dan het “lief”, al bestaat het wel naast elkaar.
  De narigheid wil een mantelzorger soms graag kwijt, want gedeelde smart is halve smart.
  Is de mantelzorger dan negatief?
  Nee, die heeft gewoon even behoefte aan een luisterend oor, zodat er tussen het lief en leed weer een balans kan ontstaan..
  Degene die iets als negatief bestempelt, heeft zelf misschien nog niet zoveel meegemaakt, of is gemaakt positief, omdat dat gewenst gedrag is..
  De “negatieve” mantelzorger is gewoon eerlijk, want voor toneelspel is geen energie meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X