skip to Main Content
MantelzorgMonologen

MantelzorgMonologen

In Groningen vond afgelopen week een theatervoorstelling plaats om mensen kennis te laten maken met mantelzorg. Toen ik er – na het lezen van het artikel – over nadacht, realiseerde ik me wat fijn het is dat er nu toch steeds meer gedaan wordt om mantelzorg op de kaart te zetten.

De Immanuelkerk stond woensdagavond in het teken van de theatervoorstelling de MantelzorgMonologen. Daarin maakten toeschouwers op indringende wijze kennis met een jonge, een werkende en een oudere mantelzorger. De monologen zijn gebaseerd op werkelijke verhalen van mantelzorgers in de palliatieve fase. In de voorstelling werd duidelijk gemaakt wat er bij mantelzorg precies komt kijken. Daarbij werden tal van prangende vragen niet uit de weg gegaan.

Wat is palliatieve zorg? Wie zijn daarbij betrokken? Wat betekent het voor mensen? Hoe zit het met de mantelzorg in de provincie Groningen en wat kunnen zij de komende jaren verwachten?
Na afloop van de voorstelling was er zelfs gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Nu lopen Aletta, Margreet en ik ook al een tijdje met een dergelijk idee. Niet dat wij theatervoorstellingen gaan organiseren maar we willen wel dolgraag in 2020 het land in om in contact te komen met mantelzorgers. Om met elkaar in gesprek te gaan, te horen en te delen. Real live lotgenotencontact, zodat we er achter komen wat er bij jullie speelt en waar nou écht behoefte aan is. Het hele plan staat nog  helemaal in de kinderschoenen, hoor. Maar ik ben toch stiekem wel benieuwd of hier vanuit onze lezers en volgers animo voor is.

Wie van jullie lijkt het wat en waar moeten wij dan allemaal naar toe rijden?
We horen het graag onder de berichten op social media of via mail: marjolijn@mantelzorgelijk.nl

Wie weet komt Mantelzorgelijk naar jou toe, deze zomer…

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X