Mantelzorgers werken ook!

Ik zag afgelopen week dit bericht van Bente Becker van de VVD op X voorbijkomen. Ze deelde mooi nieuws over de toenemende economische zelfstandigheid van vrouwen. Het is natuurlijk geweldig om te zien dat vrouwen steeds meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Maar er is nog steeds werk aan de winkel om het voor vrouwen aantrekkelijker te maken om meer uren te werken. Nederland blijft namelijk deeltijdkampioen. Daarom zet de VVD zich onder andere in voor meer betaalbare kinderopvang. Door de kosten van kinderopvang te verlagen, kunnen vrouwen de mogelijkheid krijgen om hun carrière verder te ontwikkelen en fulltime te werken als ze dat willen.

Maar wat als je dubbele zorg moet dragen? Mantelzorgers werken ook en vaak in dubbele shifts. Laten we dus vooral niet vergeten om óók aandacht te besteden aan deze grote groep mantelzorgers die zich steeds intensiever moeten inzetten om hun dierbaren langer thuis te kunnen laten wonen. Het is belangrijk om niet alleen te zorgen voor moeders en ouders, maar ook voor degenen die deze zorgtaken op zich nemen.

Waarom blijft de politiek nog steeds het belang van respijtzorg en ondersteuning voor mantelzorgers over het hoofd te zien? Vooral gezien de vergrijzing en de toenemende zorgbehoefte van ouderen is het essentieel dat mantelzorgers de juiste ondersteuning krijgen. Respijtzorg, waarbij tijdelijke vervanging wordt geboden zodat mantelzorgers even kunnen rusten en tijd voor zichzelf kunnen nemen, is een belangrijk onderdeel van deze ondersteuning.

Naast respijtzorg is het ook cruciaal om mantelzorgers te voorzien van de juiste informatie, advies en financiële ondersteuning. Daarnaast moeten er flexibele arbeidsmarktmaatregelen worden genomen, zodat mantelzorgers hun zorgtaken kunnen combineren met werk. Het is van groot belang dat dit onderwerp serieus wordt genomen en dat er concrete acties worden ondernomen om mantelzorgers te ondersteunen.

Dus mevrouw Becker en collega politici: WERK AAN DE WINKEL! Laten we samen optrekken om te streven naar een samenleving waarin zowel werkende moeders als mantelzorgers van de sandwichgeneratie de mogelijkheid hebben om volledig deel te nemen aan het arbeidsproces en waarin ze de juiste ondersteuning krijgen om hun belangrijke zorgtaken te vervullen.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top