Mantelzorgers hebben niets te verbergen! #mantelzorgtaboe

Steeds vaker worden Margreet en ik naar aanleiding van onze blogs over mantelzorg uitgenodigd om te spreken op een congres of om mee te doen aan interviews in de media. Journalisten en congresmanagers vinden ons gewoon in de zoekresultaten van Google. Daar hebben wij totaal geen probleem mee.

Wij hebben namelijk niets te verbergen. Over elk woord dat we publiceren in een blog op Mantelzorgelijk, is namelijk heel goed nagedacht. Wij willen dat andere mantelzorgers, journalisten, beleids- en opiniemakers weten hoe het écht is om te zorgen voor een dierbare. Het maakt dat er inzicht komt in het leven van een mantelzorger; tegen welke problemen lopen zij aan en hoe ziet hun leven eruit als zij steeds intensiever voor een dierbare moet zorgen.

Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Ik heb vanaf de start van Mantelzorgelijk tot nu namelijk behoorlijk wat vaste gastbloggers om mij heen verzameld. Met elkaar vertellen wij het verhaal over mantelzorg. Ook weet ik door Google dat er meer en meer mantelzorgers zijn met eigen blogsites. En allemaal schrijven we over ons leven als mantelzorger. Niemand neemt in die blogs een blad voor de mond. De verhalen zijn zoals ze zijn: open en eerlijk.

Als ik dan in de media keer op keer hoor zeggen dat het grootste taboe blijkt te zijn “dat mantelzorgers vaak niet weten dat ze überhaupt mantelzorgers zijn”, realiseer ik me alleen maar meer hoe waardevol een platform als Mantelzorgelijk is.

Met elkaar bereiken we via social media dagelijks duizenden mensen in Nederland en België. Met elkaar bebloggen we alle taboes die er maar te bedenken zijn als het op mantelzorg aankomt. We komen in opstand als we tegen zaken aanlopen die krom zijn, we geven opinie, we ontroeren, we erkennen elkaars ervaringen en onze verhalen worden door onze lotgenoten heel vaak herkend. Met elkaar creëren we super waardevol content die uiteindelijk allemaal in de zoekresultaten van Google zijn terug te vinden.

Wat ik hier mee wil zeggen? Wij mantelzorgers zijn de enige ervaringsdeskundigen als het op mantelzorg aankomt. Onze verhalen doen ertoe. Met elkaar zijn wij één grote kennisbank. Mantelzorgelijk is niet voor niets het grootste platform door en voor mantelzorgers. Niet voor niets worden onze blogs bewaard als digitaal erfgoed door de Koninklijke Bibliotheek Nederland. Dat maakt ons uniek in Nederland.

Ik hoop dat jij dat ook zo ziet als je dit leest en je bij ons aansluit als vriend, volger van onze nieuwsbrief of via de socials . Met elkaar halen we het thema mantelzorg uit de taboesfeer. Doe je met ons mee?

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Goede morgen Marjolijn,
    Tijdens ‘maandagwasdag’, even zittend aan de koffie, is het lezen van je artikel heel verfrissend. Ik ben heel trots op jou en dit platform!!!!!
    Warme groetjes, Hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top