Mantelzorgers gezocht #zorgenvoorjeouder #studentenonderzoek

studenten onderzoek mantelzorgHier is weer een oproep in de categorie “mantelzorgers gezocht”, deze keer van de opleiding pedagogische wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Myrthe Mensink doet samen met een aantal andere studenten bacheloropleiding onderzoek naar de relatie tussen mantelzorgers en de ouder aan wie zorg verleend wordt.

Ze schrijft: “Bent u volwassen en verleent u nu of maximaal 5 jaar geleden mantelzorg aan één van uw ouders, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u onderstaande vragen zou willen beantwoorden of de anonieme enquête (bestaande uit 3 open vragen) zou willen invullen!

Bent u mantelzorger van een ander familielid/kennis of is uw ouder aan wie u mantelzorg verleend al meer dan 5 jaar geleden overleden, dan behoort u helaas niet tot onze doelgroep.

De enquête staat onder de volgende link: https://nl.surveymonkey.com/r/FCMWRNC

Alvast hartelijk dank!”

Hier zijn de vragen:

  1. Kunt u wat vertellen over de mantelzorg die u verleent/verleende? Hierbij kunt u denken aan wat voor mantelzorg u precies verleent, hoe lang u dit al doet/deed, hoe de mantelzorg is begonnen, of u dit samen doet/deed met familieleden/kennissen, etc.
  2. Is de relatie tussen u en de ouder aan wie u mantelzorg verleent veranderd sinds u dit doet? En zo ja op welke manier is de relatie anders geworden? Hierbij kunt u denken aan de relatie die u vroeger had en die u nu heeft, de sterkte van de band, de rollen die eventueel veranderd zijn, het gevoel van affectie, het karakter van u en uw ouder, eventuele conflicten of stress die u ervaart, etc.
  3. Heeft u iets gemerkt van de bezuinigingen in de zorg wat betreft de mantelzorg? Zo ja, wat zijn uw ervaringen hiermee?
  4. Algemene gegevens: geslacht, leeftijd, geslacht ouder, leeftijd ouder, thuissituatie

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top