skip to Main Content
Mantelzorger Moet Leren Omgaan Met Dementie

Mantelzorger moet leren omgaan met dementie

Op Zorgwelzijn.nl las ik in een artikel van Caroline Stam over het leren omgaan met dementie. Nederland telt momenteel meer dan 700.000 mantelzorgers, die voor iemand met dementie zorgen. Dat zijn dus heel veel van onze volgers. Ik deel dit artikel daarom graag op Mantelzorgelijk.

‘Mensen met dementie vertonen steeds weer veranderend gedrag. Het Trimbosinstituut en Alzheimer Nederland hebben een gratis online training gemaakt voor mantelzorgers. Om hen te helpen beter om te gaan met hun naaste met dementie.

Dementie

Meer dan 700.000 mensen in Nederland zorgen voor iemand met dementie. Vaak doen ze dat naast hun betaalde baan of naast hun taak als ouder voor jonge kinderen. Twee derde van alle mantelzorgers geeft aan dat de ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor mensen met dementie.

Online training

Het Trimbosinstituut en Alzheimer Nederland hebben de online training voor mantelzorgers ontwikkeld. De training bestaat uit zes video’s met een opdracht. In elk van de video’s staat één type veranderend gedrag centraal, zoals bijvoorbeeld achterdocht, onrust en agressie. Het doel is om mantelzorgers meer inzicht te geven in waarom het gedrag verandert. Vervolgens worden handvatten gegeven hoe zij goed met dit gedrag om kunnen gaan. Van elke video is een samenvatting te downloaden via dementie.nl.

Ervaringsverhalen

Op dementie.nl zijn verder meer dan driehonderd artikelen, concrete tips en ervaringsverhalen te vinden over zorgen voor mensen met dementie. Mantelzorgers kunnen hun vragen stellen aan experts, zoals een casemanager, psycholoog, huisarts en een notaris. Het is ook mogelijk om lotgenoten te ontmoeten via het forum en kan er een online mantelzorgtest gedaan worden.”

De training voor mantelzorgers die een naaste verzorgen met dementie is hier te vinden>>

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X