Mantelzorger bouwt wietplantage in het huis van Hansje (79)

hansjeWat een maf bericht, vorige week: een mantelzorger uit Haarlem bracht niet alleen iedere dag een lekker bordje eten langs bij zijn bejaarde kennis, mevrouw Van der Putten, maar had op haar zolder een hele wietplantage aangelegd! Omdat ze nooit meer boven kwam, kon hij ongestoord zijn plantjes verzorgen en oogsten. We vonden dit verhaal op de site van regionale omroep RTV NH en de site van RTL en wilden het zeker even met jullie delen! 

Hansje van der Putten (79) schrok zich wezenloos toen de politie vorige aan haar deur stond omdat er een wieplantage op haar zolder was ontdekt. Het bleek het werk van haar mantelzorger. “Ik had geen flauw idee van die wietplantage.”

Al tijden heeft de Haarlemse Hansje een mantelzorger over de vloer. “Hij woont hier om de hoek en brengt me eten. Het eten maakt hij thuis klaar en warmt hij dan in mijn magnetron op. Hij heeft al jaren de sleutel van mijn huis”, vertelt de Haarlemse. “Soms doet hij ook klusjes.”

Klusjes op zolder

Maar wat Hansje niet wist, is dat de mantelzorger in de tussentijd ook een duister klusje op haar zolder uitvoerde. De politie ontdekte gisteren dat haar zolder omgebouwd was tot wietplantage. Hoe de politie dat heeft ontdekt, weet de bejaarde vrouw niet.

“Ik ben regelmatig een paar maanden in Spanje. Mijn mantelzorger had de sleutel van mijn huis. In de tussentijd dat ik in Spanje zat, moet hij de plantage hebben gebouwd.”

Slecht ter been

Hansje zelf komt zelden meer boven. Want ze is slecht ter been. “Ik kom de zolder niet meer op. Ik kijk wel uit. Als ik dat doe, kom ik namelijk niet meer beneden. En dood wil ik nog niet.”

De mantelzorger kon dus zo ongemerkt zijn gang gaan op de zolder. Het was overigens niet de eerste keer. Jaren eerder gebeurde het ook al eens.  Hansje: “Toen had hij ook wat wietplanten op mijn zolder gezet. Ik heb daar toen iets van gezegd en heb toegesproken dat ik dat absoluut niet meer wilde hebben.”

Lak aan

Maar de mantelzorger bleek daar lak aan te hebben. Gisteren werd hij na de ontdekking van de tientallen planten samen met zijn vrouw opgepakt. Gelukkig geloofde de politie direct het verhaal van Hansje.'”Toen de agenten hier binnen stonden heb ik meteen gezegd dat ik er niets van af wist. Ik heb er ook echt niets mee te maken. De politie geloofde mijn verhaal gelukkig meteen. Maar ik ben wel geschrokken hoor. Poeh.”

De mantelzorger en zijn vrouw zitten nu vast. “Ik ben wel boos op ze. Vooral op z’n vrouw”, vertelt Hansje. Hoe het nu verder moet? “Geen idee. Ik maak me vooral druk om hun twee katten. Die moeten verzorgd worden zolang die twee vastzitten.”

Bron: RTV NH, RTL

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top