Mantelzorgen en vakantie #mantelzorgtip

thStel je bent mantelzorger en je wil er dolgraag een paar dagen tussenuit of je wil wat langer op vakantie. Maar je weet niet wie er dan bij thuis bij degene kan blijven voor wie je zorgt. Misschien ga je daarom niet, terwijl het wel hard nodig is om die accu weer helemaal op te laden. Daar is wellicht een oplossing voor!

Stichting Handen in Huis richt zich op de 24-uurs vervanging van de vaste mantelzorgers van degenen die thuis blijven en zorg nodig hebben, door de inzet van deskundige vrijwilligers. Zo kan de mantelzorger met een gerust hart op vakantie gaan. Het is ook mogelijk om deze zorg in te zetten als de vaste mantelzorger voor een planbare opname naar het ziekenhuis moet.

De periode van de vervanging is minimaal twee nachten en maximaal twee weken. Deze dienst wordt betaald vanuit de aanvullende ziekte-kostenverzekering van degene die zorg krijgt. Alleen de reiskosten van de vrijwilliger bij de kennismaking zijn voor eigen rekening. De vervanging wordt op basis van vrijwilligheid gerealiseerd met de inzet van mantelzorgvervangers.

Interesse of meer informatie opvragen? Neem dan eens contact op via telefoon (030) 659 09 70 of info@handeninhuis.nl en wie weet kun jij straks toch op die welverdiende vakantie.
Stuur je ons dan een kaartje vanaf je vakantiebestemming?

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top