Mantelzorgelijk heeft een mantelzorgaward! #woohoo

Wat was het een feestje, afgelopen vrijdag in de Vernissage in Bussum. Uit handen van – niemand minder dan – Irene Moors mocht ik de Mantelzorg Award 2017 in ontvangst nemen. Ik ben echt zo enorm blij dat ik met Mantelzorgelijk genomineerd werd. Het is voor mij namelijk niet alleen een persoonlijke pluim, maar ook een prachtige erkenning voor al het werk dat we de afgelopen 4 jaar in Mantelzorgelijk gestopt hebben. Ik zeg WE want het platform maak ik natuurlijk niet alleen maar samen met Barbara, Claudia en inmiddels een kleine 50 gastbloggers.

Agnes nomineerde mij

Een speciaal woord van dank voor Agnes, die mij nomineerde. Als een van de eerste haakte zij bij ons aan om haar blogs over haar vader ‘Arie in Wonderland‘ op onze site te delen. Agnes nomineerde mij als volgt:

“Het delen van de ervaringen met mijn vader met Alzheimer was voor mij heel waardevol. Ik heb hierover mogen bloggen op Mantelzorgelijk. De reacties van anderen op mijn verhalen en de herkenning in de verhalen van anderen gaven mij steun. Delen helpt. Marjolijn heeft naast haar eigen drukke baan (mantelzorg voor vader met Alzheimer, gezin en eigen bedrijf) altijd oog voor de ander. Zij heeft mij naast het geven van een podium om mijn verhalen te delen altijd gesteund via e-mail of chat. Marjolijn zit voor altijd in mijn hart”

Ik was zeer onder de indruk over dat laatste en heb me dat nooit zo gerealiseerd. Agnes was voor mij juist altijd een groot voorbeeld, als het op mantelzorgen voor en omgaan met iemand met dementie gaat. Lieve Aggie, dankjewel voor je nominatie. Zonder jou had ik die award natuurlijk nooit in ontvangst kunnen nemen. Als ik naar mijn mooie award kijk, denk ik altijd aan jou..

Platform

In de afgelopen jaren hebben we op Mantelzorgelijk online meer dan 3000 verhalen van mantelzorgers gedeeld. Persoonlijke verhalen, mooie en verdrietige momenten, zorgen en vragen, kennis, tips en nieuwsfeiten.
Iedere dag. Minstens 4 artikelen. Iedere dag Honderden, vaak duizenden bezoekers. Allemaal mantelzorgers, die tussen alle zorg en hectiek door, even naar onze site surfen. Om een verhaal van een ander te lezen. Om op elkaar te reageren. Om elkaar een hart onder de riem te steken.

Dat is Mantelzorgelijk. Het grootste platform voor en door mantelzorgers in Nederland. Ik ben zo blij dat Bar en ik er een paar jaar geleden mee zijn begonnen, letterlijk aan de keukentafel. Nu vier jaar later bereiken we iedere maand duizenden mantelzorgers. mensen die het door onze site een tikkeltje makkelijker hebben, om hun soms zware, soms mooie, frustrerende, maar toch ook dankbare taak als mantelzorger vol te houden.

Samen zorgen

Sinds vijf jaar weet ik wat het betekent om mantelzorger te zijn en wat voor pittige taak dat is. Samen met mijn zussen ( want die enorme mazzel heb ik ) zorg ik voor mijn vader met dementie. Ik ben echt super blij met mijn zussen en het feit dat wij het samen kunnen doen.
Nu is iedere mantelzorg situatie natuurlijk anders, en ieder zorgt op zijn eigen manier. Maar als ik een ding heb geleerd is het dit. Als je je zorgen, je vragen en je ervaringen kunt delen voel je je beter. Delen helpt! Delen betekent dat je een deel van je zorgen even bij een ander kwijt kunt. Dat je troost en hoop kunt ervaren. Dat je elkaar kunt ondersteunen.

Dat is precies waarom Barbara en ik met Mantelzorgelijk zijn begonnen. Dat is de reden waarom ons platform nu zo groot is. En dat is de reden waarom we verder willen groeien. Mantelzorgers helpen elkaar. Want zorgen doen we samen.

Dank

Lieve Agnes, lieve Barbara, lieve Claudia, lieve familie, lieve vrienden, lieve vrienden van vrienden, collega’s van vrienden, trouwe volgers van Mantelzorgelijk, bloggers van Mantelzorgelijk en iedereen die op mij en Mantelzorgelijk gestemd hebben: Reuze bedankt voor je stem maar ook voor het feit dat jullie onze website en ons werk waarderen. Eindelijk erkenning voor ons idee om mantelzorgers online zelf een stem te geven. Dat maakt onze site namelijk zo uniek in Nederland. Door en voor mantelzorgers. Samen kunnen wij dat. Samen maken we het verschil. Samen!

Dank jullie wel!!

Tijdens twee interviews, na afloop van de uitreiking, werd me gevraagd om de award voor de camera te laten zien… Twee keer was ik hem kwijt. Gelukkig beide keren terug gevonden maar het zorgde natuurlijk wel voor de nodige zenuwen (en hilariteit)

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top