Mantelzorgelijk kijktip – Agnes & Nancy

Op het IDFA wordt dit jaar de korte documentaire Agnes & Nancy uit 2011 vertoond. De film is gemaakt door de schotse regisseuse en producer Anne Milne.

Agnes kreeg op haar zevenenvijftigste te horen dat ze dementie heeft. Na vijf jaar worstelt ze nog steeds met haar nieuwe identiteit en het verlies van de persoon wie ze ooit was. Ze besluit een bezoek te brengen aan Nancy, die ze via een lotgenotengroep heeft ontmoet, en met wie ze bevriend is geraakt. Ook Nancy kreeg acht jaar geleden de diagnose dementie, terwijl ze nog geen zestig was. Deze film volgt Agnes in haar zoektocht naar vernieuwing, waarin we worden uitgedaagd om onze ideeën over wat het betekent om dementie te hebben op een nieuwe manier te bekijken. De film is optimistisch van toon. De twee vrouwen hebben ondanks hun worsteling met een nieuwe identiteit ook plezier en veel steun aan elkaar in deze nieuwe levensfase. Een film over vriendschap en leven met dementie.

De documentaire duurt 24 minuten en is hieronder in zijn geheel via Vimeo te bekijken. Helaas zonder nederlandse ondertiteling.

Meer informatie vind je op de website van het IDFA

 

 

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top