Mantelzorgelijk gaat samenwerken met Home Instead Thuisservice

Mooi nieuws, vandaag. We hebben onze eerste samenwerkingspartner gevonden! Zoals je weet, bestaat Mantelzorgelijk al bijna twee jaar. Het platform wordt gerund door een klein team van vrijwilligers en een grote groep enthousiaste gastbloggers. We groeien en groeien maar door, steeds meer stukken, steeds meer lezers – maar we maken inmiddels ook flink wat kosten. En zoals je weet, willen wij geen geld vragen aan onze lezers! We willen juist een plek zijn waar iedere mantelzorger zich thuisvoelt, zonder verplichtingen of betaaldrempel.

Daarom zijn we blij dat we om de zoveel tijd benaderd worden door instellingen, bedrijven en organisaties die met ons willen samenwerken. Tot nu toe hebben we dat niet gedaan – vaak omdat het voor ons nét niet paste. Maar nu hebben we een hele mooie match gevonden! Mantelzorgelijk gaat in de komende periode samenwerken met een organisatie voor betaalde mantelzorg, genaamd Home Instead Thuisservice. Dat betekent: je ziet de komende tijd  voor het eerst betaalde content op de site – en we hopen dat er nog vele samenwerkingspartners volgen! (En om alle misverstanden te voorkomen: Mantelzorgelijk blijft natuurlijk onafhankelijk.)

Home InsteadHome Instead is ontstaan in de Verenigde Staten en sinds een jaar of vijf actief in Nederland. Wat ze bieden, is letterlijk ‘betaalde mantelzorg’. De organisatie zorgt dat er een ‘CAREgiver’ bij je thuis komt, die helpt bij allerlei kleine, dagelijkse zorgtaakjes. Home Instead biedt geen thuiszorg, die alleen komt wassen, aankleden en poetsen, af te rekenen in units van 8 minuten per handeling. Maar vaste medewerkers, die een persoonlijke band met je opbouwen en alles met je samen doen. Samen boodschappen doen, koken en eten bijvoorbeeld.

En daar betaal je voor. Wanneer je een indicatie hebt, kunnen de kosten vergoed worden. Soms kun je er een PGB voor inzetten. En een deel van de klanten van Home Instead betaalt uit de eigen portemonnee, soms aanvullend op de reguliere zorg.

Waarom willen wij samenwerken met Home Instead Thuisservice?

Omdat deze organisatie qua ideeën heel mooi aansluit bij wat wij belangrijk vinden. De CAREgivers gaan een band met je aan – eigenlijk met de hele familie. Ze zorgen voor een beetje lucht, juist voor de mantelzorgers! Home Instead kiest voor een persoonlijke aanpak en zorgt voor een echte match tussen hun medewerkers en klanten. Wij willen laten zien hoe de CAREgivers hun werk ervaren en welke belevenissen ze hebben.

Omdat Home Instead veel informatie en praktijkervaringen heeft. Dat levert een schat aan tips en inzichten, die handig zijn voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld over omgaan met dementie. Die informatie gaan wij met jullie delen.

Maar vooral omdat we het met elkaar eens zijn over mantelzorg. Mensen die zorgen voor een dierbare, krijgen het pittig voor de kiezen. Mantelzorgers moeten alles op alles zetten om gezin, zorg en werk te combineren. Daar kunnen ze zeker hulp bij gebruiken. Maar als mantelzorger wil je daar je eigen keuzes in maken. Niet nóg meer regels, formulieren en voorwaarden. Maar zelf bepalen waar en wanneer je hulp inschakelt. Online, bijvoorbeeld, door te lezen wat lotgenoten doen. Of offline, door extra hulp in huis te halen. Als het maar past in jouw persoonlijke situatie.

Wat gaan we doen?

491-300-0Wat we altijd doen. We delen verhalen, tips en informatie met onze lezers. In de komende weken zie je op Mantelzorgelijk regelmatig artikelen van Home Instead langskomen. Die herken je aan dit logo. In de artikelen vertellen medewerkers over bijzondere belevenissen tijdens hun werk. Bovendien lees je handige tips uit een training voor CAREgivers – die ook gratis te volgen is voor mantelzorgers. En je kunt een brochure aanvragen met informatie over omgaan met ouderen, die eigenlijk geen hulp willen.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. Van harte proficiat Barbara , en je team om jullie samen met Home Instead te verbinden. Samen sterk! MOOI.
  Ik kan niet alles in deze mooie strakke site nog doornemen dat komt nog, maar wat ik zie is
  Thuisservice: thuiszorg voor senioren.
  Even opgevraagd: geen resultaten. Er is altijd nog hoop “Onze “jonge lotgenoten bij Ftd. leeftijd vanaf 40 jaar met een partner die frontotemporale dementie heeft.

  Ik wens jullie allen heel veel succes, op naar een goede zorg in 2017

  Mooie uitspraak, Praktijkverhaal door Frank van Wijck
  En je bent niet meteen dood als je de diagnose dementie krijgt. Er valt mee te leven, maar het maakt wel veel uit welke zorg en ondersteuning je daarbij krijgt. Mantelzorgers trainen en bijsturen om dit goed te doen, staat dus hoog op onze agenda.

  Daar ben ik het volkomen meer eens. De lotgenoten FTD hebben een pr ,die schrijft en twittert en facebook bijhoudt. Wij staan voor u klaar als Carer. Tot ziens op
  https://www.ftdlotgenoten.nl/ https://www.facebook.com/FTDlotgenoten/

  En natuurlijk Barbara, dank voor deze mooie kans, via mantelzorgelijk kwam Robin bij jullie een breed publiek vertellen over haar vermoedelijke Ftd man. Wij wachten tot 20 uur dan ontploft jullie site weer.

  Lieve groet, Mart

 2. D. Betaalde mantelzorg bestaat niet. Het is een contradictie. Als jullie dit serieus nemen zeg ik meteen op. Mooie match men hoela. Belangen en geld. Bah

  1. Beste Lian, wat betreft de term heb je helemaal gelijk. Mantelzorg is onbetaald en vrijwillig – en betaalde mantelzorg dus niet. Vandaar dat het ook heel belangrijk is om dat er bij te vermelden!

   Wat betreft je opmerking over belangen en geld: jammer dat je het zo ziet. Marjolijn, Claudia en ik werken al twee jaar met volle inzet en lege portemonnees aan Mantelzorgelijk, in combinatie met drukke banen, gezinnen en zorg voor onze naasten. We stoppen er niet alleen veel tijd in, maar maken ook flink wat kosten voor de site, die we tot nu toe allemaal zelf dragen. Voor ons is het dan ook een grote én mooie stap dat we nu een eerste partner hebben gevonden. Het is de enige manier om Mantelzorgelijk in de lucht te houden. Net als andere stichtingen zullen we meerdere wegen bewandelen om de kosten te dekken: samenwerken met betalende partners, subsidies aanvragen, diensten en producten aanbieden.

   1. Respect voor jullie werk en ook voor de vele bloggers die hier ook allemaal op eenzelfde manier inzitten. Maar dat er dan weer een organisatie met organisatiebelangen wel bij vaart zit mij niet lekker.
    Dat is alles. Ik ga me uitschrijven want ik wil niet steeds hoeven denken of iets een eerlijk belevingsverhaal is of een verhaal met een commercieel belang.

    1. Jammer dat je gaat! Wij kiezen er juist voor om volkomen transparant te vertellen met wie we samenwerken, waarom – en hoe je de stukken herkent. Namelijk aan het logo van Home Instead. En voor de goede orde: Mantelzorgelijk blijft volkomen onafhankelijk. We schrijven over alles wat we belangrijk vinden en zullen onze stijl niet veranderen. Persoonlijk, kritisch, betrokken. Precies wat je van ons gewend bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top