skip to Main Content
Mantelzorgdilemma: Als Ik Voor Hem Zorg, Hebben We Geen Inkomen #mantelzorg #zzp

Mantelzorgdilemma: Als ik voor hem zorg, hebben we geen inkomen #mantelzorg #zzp

Beste mantelzorgers,

Ik heb een vraag en hoop dat iemand op deze site mij kan helpen.

Sinds een paar jaar zorg ik voor mijn man. Eerst was het een beetje steun, maar inmiddels kan hij zichzelf niet meer verzorgen. Hij kan zich niet meer zelf aankleden en ook niet zonder mij naar het toilet of uit bed komen. Ik zit helemaal aan de grens van wat ik kan doen. Het huishouden doen lukt me niet meer, het huis versloft. Ik werk als zelfstandige.

Nu heb ik een indicatie aangevraagd. Had ik natuurlijk al eerder moeten doen. Hij krijgt een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Maar dat is niet genoeg voor ons allebei, daar kunnen we niet van leven. Ik moet blijven werken. Hoe moet ik dit nou aanpakken? Ik ben ZZP’er en ik zorg voor mijn invalide man.

Soms gaat het goed met me, dan denk ik schouders eronder. En dan stort ik weer helemaal in. Als ik voor hem wil zorgen heb ik geen inkomen, waar moeten we dan van leven? En waar kan ik hulp krijgen voor deze uitzichtsloze situatie?

___

De naam van de briefschrijfster is bekend bij de redactie. Zet je reactie alsjeblieft onder dit artikel of op social media. Wij zullen alle antwoorden aan haar doorsturen.

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X