skip to Main Content
Mantelzorg Stellingen. Praat Je Mee?

Mantelzorg stellingen. Praat je mee?

Weet je wat mij opvalt de laatste tijd? Mantelzorgers laten steeds meer van zich horen als ze het niet eens zijn met bepaalde nieuwsberichten of aankondigingen die betrekking hebben op mantelzorg. Ik ben daar hartstikke blij om. Mantelzorgers weten als geen ander hoe het is om voor een dierbare te zorgen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten uit ervaring echt wel waar ze het over hebben. Of niet soms?

Maar weet je wat me nog meer opvalt? Er wordt vanuit de instanties die dat soort nieuwsberichten en aankondigingen op sociale media publiceren amper – maar nog vaker helemaal niet – op de reacties van mantelzorgers gereageerd. Waarom plaatsen ze die berichten dan op sociale media? Weten ze niet dat hun actie een reactie kan geven? Niet bepaald sociaal, als je het mij vraagt. Het riekt naar praten OVER en niet MET mantelzorgers. Hoogst irritant.

Naast irritant is het ook hartstikke jammer want ik zie vaak de meest interessante stellingen voorbij komen en zou daar dan zo graag over door discussiëren. Daarom verzamel ik die stellingen en plaats er elke week één, hier op Mantelzorgelijk.

Discussieer je met ons mee?

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Ik herken heel goed wat je hier zegt. Veel reacties op berichten die ik op Sociale Media tegen kom en door organisaties worden geplaatst wordt weinig gereageerd door degene die het het geplaatst heeft. Veel personen en bedrijven gebruiken Sociale Media alleen als zendkanaal. Hierdoor blijft de Sociale Media statisch en zal het weinig voor je doen maar hoe doe je dat dan??? Vaak merk ik dat ook ik het moeilijk vind maar door jaren lang te proberen, leer ik meer en meer over hoe dat nu werkt en waar wel en waar niet op te reageren.

  Afgelopen zomer nog werd er een bericht door onze gemeente geplaatst, op alle sociale media waar je ook maar aan kon denken, over dat door instellingen, organisatie, gemeente en kerken een dementie verklaring getekend was geworden. Nou fantastisch maar niet heus. Mijn moeder woonde in een van deze instellingen vreselijk in de war en eenzaam op haar kamertje 3 hoog achter waar ze min of meer vergeten werd voor haar geestelijke verzorging en door de mensen van de dagbesteding. Mijn moeder komt uit het buitengebied en is niet gewent zich te bewegen in grote groepen mensen.
  Haar lichamelijke verzorging ging goed en ze is daar veilig (inmiddels verhuist naar een besloten groep, waar het beter gaat) Ze kan niet goed meer praten, halve wegen een zin weet ze al niet meer wat ze zeggen wilde, wat nog wel is eens lastig is om contact met haar te maken ook omdat ze hierdoor veelal verward reageert.
  Ik heb nooit meer iets gehoord over die dementie verklaring. Niemand kan me eigenlijk uitleggen wat die Dementieverklaring gedaan word.

  By the way een discussie gaat misschien wat ver, ook al zal het er toch wel van komen maar ik geef wel de voorkeur aan luisteren naar elkaar en zoeken met elkaar naar hoe dan wel.
  vriendelijke groeten Anneke Filmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X