Mantelzorg oefenen met online programma in makkelijke taal

10 november is niet alleen de dag dat Mantelzorgelijk een nieuw jasje kreeg. Overal in Nederland werden nieuwe programma’s en initiatieven gepresenteerd. Een aantal daarvan willen we jullie in de komende tijd laten zien, gewoon omdat ze handig zijn en je bij het dagelijks mantelzorgen verder kunnen helpen. Dit nieuwe oefenprogramma van oefenen.nl bijvoorbeeld: prima geschikt als je nét met mantelzorgen bent begonnen en vindt dat veel informatie te moeilijk geschreven is.

Op de Dag van de Mantelzorg lanceerde Oefenen.nl het nieuwe online programma ‘Zorgen voor 2’, gericht op mantelzorgers, officieel gelanceerd. Het online oefenprogramma Zorgen voor 2 ondersteunt mantelzorgers met informatie en praktische tips om het mantelzorgen makkelijker te maken. Het programma is gericht op volwassenen en opgezet in makkelijk te begrijpen taal.

Ben Vaske van oefenen.nl legt het zo uit: “Zorgen voor 2 is een praktisch programma met filmpjes en opdrachten die gericht zijn op: (h)erkennen, reflectie op de eigen situatie, inzetten van hulp (praktisch en emotioneel), informatie, plannen en communicatie. Het doel van dit programma is het ondersteunen van de mantelzorger door informatie te geven over waar je als mantelzorger mee te maken kunt hebben, praktische tips om de mantelzorgtaak makkelijker te maken en om emotionele steun te geven: een luisterend oor en een hart onder de riem. Een mantelzorger is niet zielig, maar heeft het soms wel zwaar.”

zorgen-voor-2Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl (voorheen ETV.nl) stelt mensen in staat om digitale basiskennis en basisvaardigheden op te doen. Om zich te ontwikkelen, individueel en in eigen tempo. Dit vergroot het zelfvertrouwen en maakt een sterkere participatie in de samenleving mogelijk. De portal Oefenen.nl is het startpunt voor mensen die interactief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Op de website oefenen mensen op een informele manier met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Tegelijkertijd leren deelnemers over thema’s als bijvoorbeeld werk, gezondheid en opvoeding.

Voor meer informatie: www.oefenen.nl

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top