skip to Main Content
Mantel Der Liefde #docu

Mantel der liefde #docu

Alie Swillens is 77 jaar en verzorgt al jaren haar moeder die bijna 100 jaar is. Eerst was dat een dag in de week, maar geleidelijk aan is dat de hele week geworden.
Samen met haar man Jan (80) woont ze nu permanent bij haar moeder in huis in Nijkerk. “Sommige mensen vinden dat uniek. Ik zie geen enkele reden om het niet te doen, ik voel me hiertoe geroepen. Al betekent het dat ik nu niet meer in mijn eigen huis kan wonen.”
De tijd lijkt stil te staan. Het koper wordt gepoetst en de dagen verlopen in het trage ritme van een 100-jarige. Naast het verzorgen van haar moeder, doet Alie ook het huishouden. Ze moet er niet aan denken dat haar moeder naar het verzorgingstehuis zou moeten gaan. Haar moeder zou er vereenzamen, omdat ze slechtziend is en daardoor moeilijk contact kan maken met andere bewoners.
Alie vindt het een plicht om voor haar moeder te zorgen en haar een rustige oude dag te geven op haar vertrouwde stek, waar ze 80 jaar heeft gewoond. Een ontroerend relaas over moederliefde en mantelzorg die eigenlijk geen mantelzorg mag heten.

Documentaire door Olaf Koelewijn.
Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X