Mama wil haar haren niet meer wassen #tips gevraagd #dementie

Beste medemantelzorgers,

Graag jullie aandacht voor twee kleine puntjes die me de afgelopen tijd bij mijn moeder met dementie zijn opgevallen. Hebben jullie hier ook ervaring mee?

  1. Sinds een paar weken vindt ze het heel onprettig om haar haren te wassen. Ze zegt dat ze de badkamer te klein vindt. (Als ze naar het toilet gaat, dat ook op de badkamer is, stoort het haar niet.) De laatste keer dat ze zelf haar haren heeft gewassen is denk ik twee weken geleden. Ik praat er regelmatig met haar over, maar ze wil echt niets doen, ook niet dat ik haar help.
  2. En wat ik heel lief vind: sinds een paar dagen is ze non-stop aan het neurieën. Kinderliedjes, kerstliedjes, nummers van Marianne Weber, wat haar maar te binnen schiet. Ze praat bijna niet, maar ze neuriet de hele dag.

Wat vinden jullie, moet ik er iets aan doen met het haren wassen? Gaat dit weer over?

Olga Bezemer

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top