skip to Main Content
Mama Is Jarig!

Mama Is Jarig!

Vandaag is mama jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden! Ik vertelde Lisa dat ik naar mama toe ging en ze zei ook even langs te komen. We spraken af en verrasten mama bij de koffie. De weergoden waren ons goed gezind en schonken ons een geweldig zonnetje. Het was koud, maar daar kon ze op gekleed worden en dus vertrokken we naar de Hema voor koffie en gebak. Mama had wel trek in gebak, met een warme chocolademelk en beide met een flinke toef slagroom. Ze had ook nog trek in een kom snert. Kortom, het haar goed gesmaakt. Eenmaal terug kon ze verder gaan, want ook Lisa had lekkers voor haar meegenomen.

Dat was niet het enige, want wat zou ik mama voor haar verjaardag geven? Eerder had ik al een fotoboek over haar leven voor haar gemaakt. Eigenlijk was ik in de foto’s gebleven, maar de laatste tijd was me opgevallen dat er steeds meer foto’s van haar kamer verdwenen waren. Zelfs het beeld van de danseres is opeens verdwenen. Ik had al eens gevraagd waar het was, maar niemand die het wist. Ik ben daarom gaan kijken wat ik dit jaar anders kon doen.

Al vrij vlug kwam ik uit bij koken. Met een Oost Europese vader hadden we vroeger ook andere gerechten thuis. Koken was mama’s hobby, dus er werden ook vaak nieuwe dingen getest. Toch bleven 2 dingen heel standaard. De goulash en de witte bonen soep. Ik ben dus gaan koken en heb beide speciaal voor mama gemaakt, want voor haar is het vertrouwd. Onlangs had ik dat eens met de goulash gedaan. Ik had het gemaakt en wat over was had ik in een bakje meegenomen. Ze had ervan genoten. Nu kon ik simpelweg niet kiezen, dus daarom beide. Muziek en smaak, dat blijft lang in tact is me opgevallen.

Wellicht is dit dus een idee voor je. Kook eens iets van vroeger, voor je dierbare, wat bij jullie typisch was om te eten. Liefde blijkt voor de meeste mensen toch wel degelijk door de maag te gaan en kan zo voor even de Alzheimer buiten spel zetten!

Avatar

Dyezzie Engel

Mijn naam is Franka, maar ik blog onder de naam Dyezzie. Sinds 2014 blog ik over persoonlijke zaken op www.dyezzie.nl. Sinds 2013 weten we dat mijn moeder Alzheimer heeft. Pas sinds eind 2015 blog ik ook hierover met haar goedkeuring. Hierin schrijf ik wat er allemaal gebeurt met haar, maar ook hoe het voor mij is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X