Mama belde de politie omdat ik mijn telefoon vergeten was… #mantelzorgmoment

Ik was gisteren mijn mobiele telefoon thuis vergeten en heb er toen op mijn werk ook niet aan gedacht om in de lunchpauze naar mijn moeder te bellen. Mama heeft beginnende alzheimer. Normaal bellen we elke middag even. Vlak voordat ik naar huis ging, belde ik haar vanaf mijn werk, om te zeggen dat ik nu naar huis ga. Ze nam niet op want de lijn was in gesprek.

Voordat ik naar huis ging toch even langs mijn moeder. Ze woont twee dorpen verderop. Toen ik aanbelde, deed ze open zen zei: Oh, daar ben je, dan kan ik nu de politie bellen om te zeggen dat je weer bent opgedoken.

Eerst dacht ik: je neemt me in de maling. Maar even later realiseerde ik me dat ze echt met de politie had gebeld. En toen ze opnieuw de politie belde om te zeggen dat ik weer terecht was, kreeg ik het helemaal benauwd. Ik vroeg haar alleen maar: “Waarom heb je niet naar mijn werk gebeld?” Ze had het nummer niet. Dus ik: “Waarom heb je dan niet nog een half uurtje gewacht, je weet toch hoe laat ik klaar ben met werken?” Maar ze was dus compleet in paniek geraakt.

Dit ken ik nog niet van mijn moeder. Dat ze helemaal in de stress schiet als ik even niet bereikbaar ben. En helaas kan ik ook niet honderd procent garanderen dat ik altijd, altijd, altijd bereikbaar ben. Staat dus straks de politie bij mijn werk op de stoep om te kijken of ik in orde ben?

Hoe gaan jullie hiermee om? Ik bedoel niet alleen met degene waar je voor zorgt, maar ook met deze situatie – met de gedachten die je krijgt als je moeder zoiets doet…

Dit mantelzorgmoment werd ingestuurd door Nathalie Dekkers

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top