skip to Main Content
De Macht Van De Cijfers #BeersWereld #autisme

De macht van de cijfers #BeersWereld #autisme

Het blijft best raden met die Beer. Dacht ik dat ik wel een beetje door had waarom hij altijd met cijfers bezig was, zet hij me weer op een ander spoor.

Voor hij kon lopen had hij al een enorme interesse in zijn plastic stapelbakjes van 1 tot en met 10. Hij zeulde er tijgerend of kruipend mee door de kamers en later varieerde hij het opstapelen van 1 naar 10 naar 10 naar 1, terwijl hij met een schuin hoofdje op de tafel lag.

Huisnummers

Ik kreeg door dat hij van 2 naar 4 naar 6 kon tellen vanwege het vele wandelen door de stad. Ik woonde toen met hem in een piepklein souterain waar het donker en gezellig was. Vanuit die plek liepen we naar de stad voor een ijsje en weer terug door het park naar het strand.

Hij vond de huisnummers mooi en vaak ging hij ook even naar binnen staren met zijn hele lijfje tegen een deur of raam.

Dat hij dat nog steeds doet is voor wat mensen nogal vreemd en opdringerig dus laat ik het nu niet meer toe.

Strand

Wandelingen in een bos waren voor hem een soort speurtocht want ook daar bevonden zich bordjes met cijfers om te ontdekken.

Dan de strand afslagen, Beer had al snel door dat die oplopend waren en het was dan erg van belang dat ik meldde dat we naar Strandslag 11 gingen en niet 10. Die was ook goed maar daar was geen trampoline.

Combinaties

Wat Beer ook een sport vindt, is om mijn telefoon te kapen en in mijn agenda elke zondag tot in het nieuwe jaar een waslijst te maken aan cijfer- en lettercombinaties die hij van een bepaalde winkel wil hebben.

Voorheen was het nog best te doen. 1 keer per maand mocht hij bij de Karwei, Gamma, Praxis of Xenos een cadeautje uitzoeken. En voor speciale gelegenheden bij de ijzerhandel een duur emaille nummer van 15 euro.

Maar door die rottige enkels van mij is dat nu elke week.

Afsluiten

Terwijl ik stoned van de morfine in het ziekenhuis lag met 2 vers gebroken pootjes omhoog, was ik druk in de weer met het regelen van opvang voor Beer. Er moest een tijdelijke woonindicatie worden aangevraagd en de mensen van de instelling waren druk bezig plek te regelen voor Beer die echt niet wist of begreep waar hij aan toe was.

Gelukkig heeft hij door zijn autisme de gave om zich volledig af te sluiten van de wereld en liet hij de nieuwe situatie zo van zich afglijden.

Zijn houvast was dat hij in het weekend naar mij werd gebracht en bij die winkels een opblaas ciifer en letter mocht uitzoeken. Ik ben die vriend nog altijd dankbaar die hem ophaalde en bracht naar mij.

Toen ik eenmaal weer thuis was, was het noodzaak om A niet teveel op bed te gaan liggen. Ojee als mama weer naar het ziekenhuis moest dacht Beer dan en B om zo snel mogelijk weer in een auto te kunnen stappen voor zijn wekelijkse cijfer combi.

Zo gaat het nu al 2 jaar en ik moet eerlijk zijn, ik word er ook wel een beetje gek van.

Overzichtelijk maken

En toen begon Beer het ineens te hebben over 6 taxies. Of 3, of 4…

Het was weer een raadsel voor mij en zijn zusje totdat hij het aantal taxies aan de ochtend of middag verbond en of het druk of rustig was.

3 taxies, dan is het dus ochtend en het is nog dicht. 8 taxies is dus middag en alles is open.

Ok…check.

Gelukkig bestaan er cijfers voor de Beer en kan hij daarmee de wereld wat overzichtelijker maken. Anders zou het maar een rare warboel zijn met gekke mensen en vreemde plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X