Maatjes

Ik ga niet pretenderen dat zorgen voor mijn vader makkelijk is. Het is uitputtend. Het heeft bezit van mijn leven genomen. Het heeft mijn kans op promotie om zeep geholpen. Sterker nog, ik ben bang dat het me mijn baan kost.

Aan de andere kant betekent het ook dat mijn vader en mijn zoon hun ongelooflijke relatie kunnen voortzetten. Ze brengen elk vrij moment samen door, en als je 87 en 7 bent, is dat heel veel vrije tijd!

Mijn zoon is een klein mantelzorgertje. Hij wil zijn opa zo graag helpen. En opa doet zijn uiterste best als hij samen met zijn geliefde kleinzoon is.

Soms ben ik een beetje jaloers. Zij kunnen alle leuke dingen samen doen. Ik ben meestal druk met verzekeringsmaatschappijen bellen en het uitzoeken van behandelingsmogelijkheden. Daarnaast probeer ik ook de achterstand, die door de zorg in mijn eigen werk is ontstaan, in te halen als zij samen zijn.

Mijn relatie met mijn vader zal nooit zo simpel zijn als zijn relatie met mijn zoon. Dat is alleen maar liefde. Mijn relatie met mijn vader is veel gecompliceerder.

Maar om ze samen in slaap te zien vallen, samen te zien spelen, te zien hoeveel ze van elkaar houden, dat is wat het voor mij allemaal de moeite waard maakt.

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top