Louis Theroux: Extreme Love – Dementia

Dementie, het onderwerp dat we het meeste bespreken, maar zelden zo mooi in beeld gebracht als in deze documentaire van Louis Theroux. Hij volgt opnieuw meerdere mensen die lijden aan dementie en praat met de mensen om hen heen. Wat voor impact heeft deze ziekte en hoe uit zich dat? We komen het in de directe omgeving veel tegen, maar toch blijft er onbegrip. Mensen denken snel dat het alleen geheugenverlies betreft, maar het is zoveel meer. De documentaire geeft dit goed weer, mede door te laten zien hoe een moeder van een meisje van 12 niet meer weet hoe de telefoon werkt. Ze ziet de cijfers, maar registreert niet welke wat is. 911 bellen zit er voor haar dus al niet meer in.

Hoewel elk van de geinterviewde een mooi eigen verhaal heeft steelt naar mijn mening Nancy de show. Ze is nog ontwapender dan Louis zelf.

Louis loopt echter ook een aantal rondjes met Gary. Een 69 jarige man met een verleden als tandarts. Veel van de elementen zijn herkenbaar als je vaker omgaat met iemand met dementie.

De volledige documentaire is helaas niet via een online link te zien, maar we raden je aan de moeite te doen om hem toch te kunnen bekijken.

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top