De logica van een autist #zorgintensiefkind

Kees Hoekstra is de vader van Christy, die autisme heeft. Kees schrijft regelmatig ver zijn dochter op zijn Facebookpagina ‘Ik heb een autistisch kind‘ Vanaf nu zullen wij regelmatig ervaringsverhalen van hen delen op Mantelzorgelijk.

“Soms vergeet je gewoon dat Christy autistisch is en dat je ogenschijnlijk eenvoudige vragen toch iets beter had moeten uitleggen. Zo had Christy de gewoonte om overal waar ze was geweest het licht te laten branden. Dus leerden wij Christy dat wanneer je een ruimte verlaat je het licht uit moet doen. Al snel kwamen we erachter dat we iets vergeten waren er bij te zeggen. Christy hield zich namelijk letterlijk aan de instructie. Zo kwam het regelmatig voor dat een ruimte met mensen in het donker gezet werd, Christy verliet namelijk de ruimte.
Een ander voorbeeld van de logische denkwijze bleek vandaag in de auto. Het volgende gesprek. Wayan: Christy wat rijdt er voor een auto voor ons? Christy: een Peugeot 170 Wayan : kijk eens goed Christy: 170 Wayan: nee goed kijken Christy: 170 Wayan: nee Christy wat komt er na de 1? Christy: 2 einde gesprek 😄
Een ander voorbeeld. Christy: hoe laat is het papa? Papa: Acht uur Christy verontwaardigd: nee papa dat is niet waar. En ze had gelijk. Het was een minuut voor acht.
Het is niets voor niets dat sommige bedrijven (o.a. Microsoft) graag autisten in dienst nemen vanwege bijzondere inzichten. Er is dus nog hoop 😉”

15036433_1323577254341577_8023757409031657305_n

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top