skip to Main Content

Links

Hoe kunnen mensen tot op de hoogste leeftijd zelfstandig blijven wonen? Het zoeken, vinden, vergelijken en direct gebruiken van diensten is daarbij belangrijk; voor ouderen, mantelzorgers en hulpverleners. Alleszelf.nl onderzoekt hoe dit in Nederland is geregeld.

Alzheimer Nederland geeft al 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werkt de stichting aan een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie.

BMZM is de beroepsvereniging van alle mantelzorgmakelaars in Nederland. Alle aangesloten makelaars hebben een opleiding tot mantelzorgmakelaar gedaan. In het ledenregister zijn ze op regio te vinden.

Het Centrum Mantelzorg is een professionele organisatie voor alle mantelzorgers. En heeft als doel het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers. Bij het Centrum Mantelzorg kunt u terecht voor informatie, advies en persoonlijke begeleiding, emotionele steun, het (tijdelijk) overnemen van regeltaken of respijtzorg.

Ook op mantelzorgmakelaar.nl vind je een overzicht van mantelzorgmakelaars, die op commerciële basis hun diensten aanbieden. Handig gerangschikt per provincie, met onderaan een lijstje zorgverzekeraars.

In het Kennisdossier Mantelzorg en Aansprakelijkheid van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIC) vind je praktische en actuele informatie, tips en adviespunten over mantelzorg en verzekeringen.

Mezzo is de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg, die opkomt voor de belangen van mantelzorgers, organisaties die mantelzorgers ondersteunen en lokale en regionale organisaties die vrijwilligers in de zorg inzetten.

NED7 is een online community is die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat ouderen, zorg en welzijn. De site wil informatie over ouder worden samenbrengen op één plek en bestaande websites, blogs en organisaties (online) verbinden.

De Rijksoverheid heeft een uitgebreid overzicht van wettelijke regelingen over gezondheid en zorg online staan. Je kunt er terecht voor algemene informatie en adressen, bijvoorbeeld over respijtzorg.

Op socialevraagstukken.nl publiceren en debatteren onderzoekers en deskundigen op basis van data en empirie over maatschappelijke kwesties. Hier vind je een uitgebreid dossier aan artikelen over mantelzorg.

Sprekende Mantelzorgers zijn drie vrouwen, die vanuit hun kennis en ervaring te boeken zijn als spreker of presentator van evenementen. Ze zijn actief op social media en bloggen soms over hun dagelijks leven als mantelzorger.

Vrijheid in de Zorg richt zich op mensen in de zorg: medewerkers, cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. De site behandelt alle ins en outs rondom de zorg en wil een platform zijn waar eindelijk eens plek is voor ongezouten meningen.

Stichting Werk&Mantelzorg streeft na dat de combinatie werk en mantelzorg net zo gewoon en bespreekbaar wordt als de combinatie werk en de zorg voor kinderen. Daartoe werkt de stichting samen met werkgevers, overheid, gemeenten, belangenorganisaties en werkende mantelzorgers.

Het Zorgverzekering Informatie Centrum informeert mensen op een onafhankelijke en objectieve manier over de belangrijkste thema’s rondom zorgverzekeringen en de zorg in Nederland.

Op zorgwijzer.nl kun je de voorwaarden van verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Zo kom je tot het meest voordelige óf de meest complete pakket dat past bij jouw situatie.

Back To Top
X